Problem

SNEG PRAVI HAOS U SRPSKOM FUDBALU - MEČ U NOVOM SADU OTKAZAN: Na ovom ne može da se igra, glavobolja za Vojvodinu!

Autor Nikola Lalović

Vojvodina treba da gostuje gradskom rivalu za nedelju dana, ali kako?

Izvor: MN Press

"Šta ćemo ako padne sneg?", pitao je nedavno trener Partizana Igor Duljaj, a sneg već pravi probleme! Nakon što je u Ivanjici morao da bude pomeren meč Javora i Voždovca koji je trebalo da bude odigran u nedelju za ponedeljak, sada je jedan meč srpskog fudbala odložen do daljnjeg. 

U pitanju je zaostala utakmica 17. kola Prve lige Srbije između Mladosti GAT i Smedereva. Trebalo je da se ovaj meč odigra u sredu 29. novembra, ali to za sada neće biti moguće. "Zaostala utakmica 17. kola Prve lige Srbije Mladost GAT - FK Smederevo 1924 zakazana za sredu 29. novembra 2023. godine, odložena je zbog lošeg stanja terena. Novi termin odigravanja utakmice biće poznat u narednim danima", navodi se u saopštenju FK Smedereva. 

"Oklopnici" su pod vejavicom na domaćem terenu uspeli da u prethodnom meču savladaju OFK Vršac 1:0, ali su padavine umnogome otežale igru, pogotovo u drugom poluvremenu. Sada je otkazan meč koji je trebalo da bude odigran na stadionu "GAT Arena" u Novom Sadu. Dom Mladosti je renoviran 2022. godine, pušten je u pogon 3. marta te godine za derbi meč sa Železničarom iz Pančeva, ali je sada problem stanje travnate podloge i terena. 

U Novom Sadu Mladost treba da dočeka Vojvodinu u Kupu 6. decembra u malom graskom derbiju, a pre zimske pauze na "GAT areni" treba da zaigra i Mačva 10. decembra. Ako je krajem novembra teren u takvom stanju da ne može da se igra, veliko je pitanje kako će podloga izgledati za 15-ak dana...

(MONDO, N.L.)

BONUS VIDEO: