Fudbal

DEJAN IGRAO PROTIV ŠAMPIONA EVROPE: Dočekao reprezentaciju, pa objavio fotku na društvenim mrežama

Autor Nemanja Stanojčić

Dejan Joveljić igrao je šah sa prvacima Evrope.

Izvor: Profimedia

Dejan Joveljić (24) igra odlično u Americi, nosi dres Los Anđeles Galaksija i trese mreže u MLS ligi. Na terenu uživa sa loptom, dok van terena ima drugi vid zanimacije. Obožava šah. Tako je pre nekoliko dana organizovao turnir u šahu i igrao je protiv prvaka Evrope. Reprezentacija Srbije pobedila je na šampionatu Starog kontinenta, a Dejan im se odužio.

"Počastvovan sam što sam imao šansu da budem domaćin jakog turnira i da poželim dobrodošlicu evropskim prvacima kao posebnim gostima. Sjajna atmosfera, uživanje i zabava. Zadovoljam sam i svojim rezultatom i igrom", napisao je Joveljić na društvenim mrežama. Odgovorio mu je Miodrag Perunović, jedan od reprezentativaca i njegov trener koji mu se zahvalio na gostoprimstvu i organizaciji turnira.

Povremeni srpski reprezentativac ima ugovor sa Galaksijem do kraja decembra 2025. godine i prema specijalizovanom sajtu "Transfermarkt" njegova transfer vrednost je 3,5 miliona evra. On je karijeru počeo u Crvenoj zvezdi, pa je onda igrao za Ajntraht, Anderleht, Volfsberger i onda je odlučio da ode "preko okeana" i da se oproba u Americi.

BONUS VIDEO: