Lekcija

"NE IGRA VOJVODINA ZA ZVEZDU I PARTIZAN NEGO ZA SEBE!" Popović posle poraza u Humskoj: Nismo ništa manji klub od njih!

Autor Nikola Lalović

Ranko Popović je istakao da ne smatra da je Vojvodina na bilo koji način manji klub od Partizana i Crvene zvezde i da "lale" igraju isključivo za sebe.

Izvor: TV Arena sport/Screenshot

Vojvodina je bila na nekoliko minuta od senzacije, ali nije uspela! Na kraju je Partizan posle golova Zahida i Saldanje u finišu meča pobedio 3:1 (0:0) u Humskoj u derbiju kola Superlige, a trener gostiju Ranko Popović posebno je istakao prvo poluvreme kao loše. Njegov tim se branio, nije napao dok nije primio gol u 54. minutu i to ne sme da se dešava. 

"Mi smo ostali dužni navijačima u prvom poluvremenu... Premalo smo bili aktivni za ono što hoćemo. Nije bilo nekih situacija, Partizan ih je imao više, počeli smo da igramo fudbal koji znamo kad je Partizan poveo 1:0. To je ono što ne sme da nam se dešava. Došlo je to posle jedne teške utakmice protiv Zvezde, pa je došao Partizan...", počeo je iskusni strateg. 

Uspeo je Partizan ovom pobedom da ostane na šest bodova više od Crvene zvezde koja je druga na tabeli sa 47 bodova i jednom odigranom utakmicom manje. Ipak Popoviću se ne sviđa to što se priča samo o šampionskoj trci dva "večita rivala". 

"Neki ambijent koji se kreira da Vojvodina igra za nekoga, pa nije Vojvodina klub koji će da igra za nekoga. Mi igramo za sebe, nismo ništa manji od Zvezde i Partizana uz svo poštovanje prema njima. Iako imaju više titula od nas, imamo i mi dovoljno renomea da ne igramo za nekog drugog. Ono što smo igrali posle 1:0 za Partizan tako je trebalo od početka. Čestitam Partizanu, a mi da gledamo ove naše greške koje su nas koštale poraza", naglasio je Popović. 

Vojvodina je posle ovog poraza sa 22 boda ostala na šestom mestu na tabeli i sada bi mogla da padne još nekoliko mesta dole ukoliko pobede ostvare Čukarički, Spartak ili Javor. 

(MONDO, N.L.)

BONUS VIDEO: