Fudbal

VLADAN MILOJEVIĆ JE SLOBODAN! Tvorac moćne Zvezde podneo ostavku - predsednik nije mogao ništa

Autor Mladen Šolak

Pokušali da ga zadrže, ali nije promenio odluku!

Izvor: MN Press

Vladan Milojević (53), najuspešniji trener Crvene zvezde od 1991. godine, podneo je ostavku u Apoelu iz Limasola. Prema pisanju kiparskih medija, on je zatražio sastanak sa predsednikom kluba Nikosom Kirzisom i izrazio je nameru da ode. "Uprkos naporima da ubedi srpskog trenera da ostane, on je bio uporan i rekao da više ništa ne može da ponudi klubu. Shodno tome, tim iz Limasola sada traži drugog trenera, a trenutno ništa nije na vidiku", objavio je kiparski portal "Protathlima".

Milojević je vodio apolon od kraja avgusta, imao je ugovor do kraja sezone, ali posle serije loših rezultata i nakon četiri poraza i subotnjeg remija protiv Etnikosa (2:2), procenio je da je vreme za rastanak. Pod njegovim vođstvom, tim je ostvario pet pobeda u 11 mečeva, uz dva remija i četiri poraza. Pre preuzimanja Apoela, on je vodio i Apoel iz Nikozije u sezoni 2022/23, od odlaska iz Crvene zvezde 2019. trenirao je Al-Ahli u Saudijskoj Arabiji, AEK iz Atine i Al-Itifak u Saudijskoj Arabiji.

U periodu u kojem se Crvena zvezda već mesecima muči pod vođstvom Baraka Bahara, navijačima crveno-belih sigurno će zaigrati srce na pomisao da se Milojević vrati. Pod njegovim vođstvom Zvezda je opet stavljena na evropsku mapu i iako sa značajno manjim budžetom od onog sa kojim je raspolagao Bahar, Milojević je ostvarivao veće uspehe u Evropi, kvalifikovao tim dva puta za grupnu fazu Lige šampiona, u njoj pobeđivao Liverpul i Olimpijakos, uz niz osvojenih titula na domaćoj sceni.

"Niko Zvezdi nije mogao da kaže ne, odnosno barem ja ne mogu. Ako ikada bude potreba za Vladanom Milojevićem, tu sam", govorio je Milojević u prethodnom periodu kada je bio upitan da li bi se vratio u Zvezdu. On je na "Marakani" devedesetih bio fudbaler, a pre 15 godina u Ljutice Bogdana je počeo trenersku karijeru kao trener omladinaca. Potom je vodio Javor i Čukarički, sa kojim je napravio prvi veliki uspeh osvojivši Kup Srbije, posle čega je trenirao Omoniju i Panionios. Zvezdu je trenirao od 2017. do 2019. godine i prepustio potom tim Dejanu Stankoviću, ostavivši mu i 11 bodova prednosti u odnosu na Partizan, što je bilo dovoljno za osvajanje titule i te sezone.

(MONDO - M.Š)

BONUS VIDEO: