Zvanično

SRPSKI FUDBALER (26) KOLABIRAO NA TERENU, KLUB SE OGLASIO: Srušio se DRUGI PUT za 9 meseci, imaju poseban plan za njega!

Autor Nikola Lalović

Dragiša Gudelj će po svemu sudeći nastaviti da igra fudbal.

Izvor: twitter/Nemanja Gudelj

Nakon što je Dragiša Gudelj drugi put kolabirao na terenu za manje od godinu dana sada se oglasio njegov klub. Prvi put je brat našeg reprezentativca Nemanje Gudelja pao tokom utakmice i izgubio svest. Prvi put mu se to desilo krajem marta,  a drugi put početkom decembra. 

Sada se Kordoba za koju nastupa na poziciji levog beka zvanično oglasila. Nakon što je prvobitno saopšteno da je stabilan sada je istaknuto da će nastaviti da trenira, ali po specijalnom programu. 

"Dragi Gudelj će nastaviti da trenira po posebnom planu. Još jednom se zahvaljujemo svima na saradnji i izrazima podrške našem igraču. U ime Dragiše Gudelja svima se zahvaljujemo iz dubine srca", navodi se u saopštenju Kordobe.

Dragi Gudelj je kolabirao u 28. minutu utakmice Melilja - Kordoba, a videli smo i uznemirujući snimak na kome se jasno vidi taj momenat na terenu. Osim brata Nemanje i njegov otac Nebojša je bio uspešan fudbaler, a Draguša je nedavno pričao o svom iskustvu kada je u martu kolabirao i bio bez svesti nekoliko minuta.

"Vidite samo crno, crno i osećate kako vam se oči sklapaju. Otac je bio uz mene, ne mogu ni da zamislim kako se osećao dok je gledao kako mu sin umire na terenu. Ceo svet stane kada vam kažu da vam je srce stalo na tri i po minuta. U tim trenucima nisam bio svestan šta se događa. Meni se činilo kao da je trajalo sekund. Želeo sam da nastavim da igram, nisam hteo da ostavim ekipu na cedilu. Nije lako vratiti se na mesto gde ste gotovo umrli. Posle svega mi je bilo jasno da ako mentalno ne prevaziđem sve što je bilo, da nikada neću moći da se vratim na taj nivo niti da napredujem. Ključ je u tom mentalnom delu, tu vlada strah. Prvih nekoliko meseci bilo je stvarno teško, promenili su me kao osobu", prisetio se tada Gudelj.

(MONDO, N.L.)

BONUS VIDEO: