Fudbal

SNEG PROBLEM ZA FUDBAL? OVAKO TO RUSI REŠAVAJU! Traktor na terenu pred DERBI - svi lopate u ruke (FOTO)

Autor Mladen Šolak

Fudbaleri su izašli na teren, a na njemu - ogroman sneg.

Izvor: Kommersant Photo Agency / ddp USA / Profimedia

Dok su u Nemačkoj minulog vikenda odložili derbi Bajern - Union Berlin zbog snega i hladnoće, isti problem pojavio se i u Rusiji, na derbiju Lokomotiva Moskva - Zenit. Desetine radnika na stadionu čistilo je sneg, korišćen je i traktor, kao i velika mehanizacija i na kraju je problem rešen, pa je meč bio odigran i završen pobedom Lokomotive 3:1.

Nesuđeni fudbaler Crvene zvezde Artjom Dzjuba bio je kapiten domaćih, a ceo meč za goste odigrao je bivši štoper crveno-belih i "A" reprezentativac Srbije, Strahinja Eraković. On je čak bio i asistent za izjednačujući gol Matea Kasijere, koji se takođe dovodio u vezu sa Crvenom zvezdom.

Pogledajte kako je izgledalo čišćenje terena stadiona Lokomotive, RŽD Arene, koji je otvoren pre 21 godine, a tokom 2022. je renoviran radovima koji su plaćeni između 150 i 170 miliona evra.

Posle ovog poraza, Zenit je ostao drugoplasirani na tabeli, sa dva boda manje od prvoplasiranog Krasnodara, dok je Lokomotiva šest, sa istim brojem bodova kao i timovi ispred nje, CSKA Moskva i Dinamo Moskva.

(MONDO - M.Š)

BONUS VIDEO: