PONUDE

BOMBA - ZVEZDA PRODAJE BISER ZA MILIONE: Odlazi posle Lige šampiona, isplivala imena klubova koji su "zagrizli"

Autor Nemanja Stanojčić

Jovan Mijatović mogao bi već u zimskom prelaznom roku da ode iz Crvene zvezde.

Izvor: Ronny HARTMANN / AFP / Profimedia

Mladi napadač Jovan Mijatović (18) već u zimskom prelaznom roku mogao bi da napusti Crvenu zvezdu! Već se pisalo o interesovanju Juventusa, a sada su se u trku uključili Fejenord i Zenit, piše "Mozzartsport". Uz to, taj izvor navodi i da bi izlazna vrednost transfera trebalo da bude oko 5.000.000 evra. Njegove dobre partije, kako u domaćem šampionatu, tako i u Ligi šampiona nisu prošle nezapaženo.

"Trebalo bi da bude jedan od dva lepa izlazna transfera Zvezde u zimskom prelaznom roku koja će popuniti kasu i kompenzovati eliminaciju iz evropskih takmičenja", piše u tekstu i dodaje da je, nezvanično, holanski klub spreman da ponudi pet miliona evra. Ali, u svemu tome postoji jedan "problem", odnosno dogovor sa timom iz Rusije.

"Zenit je 'stavio šapu' na Mijatovića i Marka Stamenića. Pozivajući se na ugovor sa 'Gaspromom' koji je ujedno i njihov glavni finansijer, stavio je pravo preče kupovine na spomenute igrače. To znači da u svakom trenutku može da izjednači ponudu nekog inostranog kluba za Jovana. Isto je bilo i pre dve godine kada je Marko Lazetić otišao u Milan, želeli su ga i tada u Zenitu, ali su igrač i njegovo okruženje želeli isključivo u Milano i na kraju je pronađen kompromis", piše u tekstu. Drugi igrač koji bi mogao da ode je Osman Bukari.

Jovan Mijatović je dete Crvene zvezde, koje je ove jeseni u sezoni velikih problema crveno-belih pokazalo i talenat i karakter, a malo je nedostajalo da na gostovanju u Bernu protiv Jang Bojsa postigne bar počasni gol za "ispis" srpskog šampiona iz najjačeg takmičenja. U svojoj konkurenciji, u omladinskoj Ligi šampiona, on je bio efikasniji i postizao je golove, kao i u domaćem prvenstvu, u kojem je već počeo da donosi teško ostvarene pobede. Očekivano, skauti velikih klubova to su brzo uočili i kako sada stvari stoje, realnost je da će u predstojećem prelaznom roku Mijatović biti jedan od igrača koji će napustiti Ljutice Bogdana. 

Zvezda je letos prodala Strahinju Erakovića Zenitu za osam miliona evra, a prethodno je zaradila i od transfera Marka Lazetića u Milan. Mladi napadač otišao je među roso-nere u januaru 2022. godine za četiri i po miliona evra.

(MONDO - N.S.)

BONUS VIDEO:

Osman Bukari Zvezda Jang Bojs Liga šampiona
Izvor: YouTube/TV arena sport/Screenshot