AU!

HRVAT PRECRTAO RADONJIĆA! "Ne mogu ja da napravim fudbalera od njega", pa JOŠ GORE! Srbin može da pakuje kofere

Autor Milutin Vujičić

Nemanja Radonjić može da računa da je bivši fudbaler Torina, Ivanu Juriću je prekipelo.

Izvor: Massimo Paolone/LaPresse / Shutterstock Editorial / Profimedia

Torino je prethodne večeri pobedio Atalantu 3:0 (1:0) u meču 14. kola Serije A, a u timu "bikova" nije bilo srpskog reprezentantivca Nemanje Radonjića. Razlog nisu ni povreda, a ni suspenzija, nego svađa Radonjića i trenera Ivana Jurića, ko zna koja od kada njih dvojica sarađuju u Torinu. Prema pisanju italijanskih medija, Jurić je ponovo sklonio Radonjića iz tima pošto se na treninzima uoči meča sa Atalantom nije dovoljno zalagao.

Već se dešavalo da njih dvojica budu u sukobu i svaki put do sada su uspevali da se izmire, međutim navodno je sada Jurić skroz izgubio strpljenje sa Srbinom i poručio je klubu da ga stavi na transfer-listu. Preciznije, želi da ga Torino proda već tokom januara jer ne računa više na njega.

Podsetimo, njihov odnos je bio na "minimumu" tokom prošle sezone, takođe zbog Radonjićevog zalaganja. U gradskom derbiju protiv Juventusa, Radonjić je ušao u igru u 60. minutu, a potom ga je Hrvat zamenio posle samo petnaestak minuta na terenu, nezadovoljan zbog toga kako je ispratio Bremera kod gola "stare dame". Ipak, Jurić je vratio Radonjića u tim, govorio je za njega da mora se uozbilji, ali izgleda da ponovo nisu na istim talasnim dužinama.

Izvor: Profimedia/ANSA/ALESSANDRO DI MARCO

"Teško mi je da razumem ove stvari, po mom mišljenju - uopšte ne poštuje ovaj sport. Postoje stvari koje moraš da radiš, a ti uđeš i radiš suprotno - znači nisi u utakmici. Taj momak ima talenat, ali za šest meseci zajedničkog rada nisam mogao da ga pretvorim u fudbalera. Kod kornera moraš da budeš obazriv i prisutan. Može to da se završi i dobro i loše, ali moraš da budeš tu. Nekada se izvučeš zbog toga, ali danas smo mi platili", zavapio je tada besni Hrvat.

Naš fudbaler je inače ove sezone odigrao deset utakmica za Torino i postigao je tri gola, ali od početka oktobra jedva da igra za "bikove" i tek je 11 minuta proveo na terenu. Verovatno je i to uticalo na pad raspoloženja kod Radonjića, koji ne uspeva da se izbori za minutažu u Italiji.

Podsetimo, karijeru je počeo u Partizanu, pa je preko Akademije Hadži stigao do Rome, Empolija, a onda i ČUkaričkog. Uspon je krenuo u dresu Crvene zvezde 2017. godine, pa je za godinu dana uvećao svoju vrednost na 12 miliona evra odlaskom u Marsej. Selio se na pozajmice u Hertu, Benfiku i Torino, a "bikovi" su ga letos otkupili za 1,7 miliona evra. Videćemo koliko će sada novca tražiti za njega, ali neće biti iznenađenje ako Crvena zvezda bude zainteresovana...

BONUS VIDEO:

(MONDO - M.V.)