NE MOGU SVI

OTIŠAO KOD ARAPA ZBOG NOVCA, PA SE POKAJAO! Bivši igrač Zvezde pobegao glavom bez obzira, otkrio i ZAŠTO!

Autor Milutin Vujičić

Srđan Spiridonović otkrio zašto je otišao iz Saudijske Arabije posle samo nekoliko meseci uprkos dobrim finansijskim uslovima.

Izvor: A. K./ATAIMAGES

Austrijski fudbaler Srđan Spiridonović otišao je letos u saudijski Hadžer - i otvoreno priznao da je to zbog novca - da bi samo nekoliko meseci kasnije raskinuo ugovor sa ovim klubom. Odigrao je tek osam utakmica do početka oktobra, a potom su već ušli u pregovore oko raskida ugovora, da bi se "Spidi" sada za austrijske medije požalio da je pogrešio što je uopšte odlazio u takvu sredinu.

"Ne vredi tog novca, ne meni, ne više. Kako je vreme prolazilo nisam više to mogao da podnesem", rekao je Spiridonović za austrijski "Krone" i dodao da je jedan od razloga odlaska velika vrućina u vreme treninga i utakmice, hrana... 

"Zaista sam uživao u jelima, ali za razliku od Evrope nedostajala mi je raznovrsnost. A vrućina ne može rečima da se opiše. Onda zato ideš u krevet vrlo kasno i spavaš do podneva. Psihički samo bio vrlo umoran. Jedeš, spavaš, treniraš, gledaš TV. Tako mi je izgledao svaki dan, prilično dosadno. Život tamo jednostavno nije za mene", objasnio je Spiridonović koji je rekao da jednostavno nije mogao da se privikne na takav stil života.

Ali, ima nešto i do fudbala, koji nije ni blzu sve "većeg glamura" prve lige u kojoj su Ronaldo, Nejmar i drugi: "Sve se prihvata vrlo opušteno, nema stresa ni pritiska. Nema ni discipline ni ambicije na treningu. Za mene neobjašnjivo i neobično. Osećao sam se kao da igram sa amaterima, ljudima koji se fudbalom bave iz hobija. I brzo sam izgubio interesovanje jer žive u svom svetu".

Spiridonović je inače tokom karijere igrao za Austriju iz Beča, Vićencu, Mesiju, Admiru Vaker, Panionios, Pogon, Crvenu zvezdu, a potom je ošao na pozajmice iz nje u Gečnlerbirligi i Atromitos. Posle raskida ugovora bio je jedno vreme bez kluba, da bi potom otišao u litvanski Žalgiris, a odatle u Saudijsku Arabiju, dok je sada u potrazi za novom sredinom gde eć imati bolje uslove za život. Finansijski teško da će bolje prođi.

BONUS VIDEO:

(MONDO - M.V.)