Oštar

NE MOŽEŠ DA IGRAŠ 3 MEČA SEDMIČNO? ONDA NEMOJ U EVROPU! Legendarni golman Zvezde digao glas: Samo nama to pada na pamet!

Autor Nikola Lalović

Tomislav Ivković se ne slaže sa regionalnom praksom odlaganja utakmica kada timovima koji nastupaju u Evropi.

Izvor: YouTube/Podcast Inkubator

Nekada legendarni golman reprezentacije Jugoslavije Tomislav Ivković najviše je zapamćen po penalu koji je odbranio Maradoni na Svetskom prvenstvu 1990. godine, a nakon igračke imao je zapaženu trenersku karijeru. Golman koji je ponikao u Dinamu, stekao kultni status u Sportingu iz Lisabona branio je i za Crvenu zvezdu od 1983. do 1985. godine, a sa crveno-belima ima osvoje kup i prvenstvo nekadašnje države.

Od kraja igračkih dana imao je zapaženu trenersku karijeru u Bosni i Hercegovini i u Hrvatskoj, a sada je oštro kritikovao to što se na ovim prostorima odlažu utakmice domaćeg prvenstva kada neki klub igra evropska takmičenja. Kako on kaže, to nema ni u jednoj drugoj ligi, a konkretno je komentarisao trenutno stanje u hrvatskom prvenstvu. 

"Čestitke Hajduku na jesenjoj tituli, zasluženo su tu gde jesu. Međutim, Dinamo ima tri utakmice manje, Rijeka jednu, sve je to na pola, nije to sve isto. Ja bih voleo da nema odlaganja utakmica, to je nestvarno, to samo nama i BiH pada na pamet. Ekipa koja se bori za Evropu, ako ne može da odigra tri utakmice sedmično, onda bolje da ni ne igra. To je način na koji radiš i na koji se usavršavaš. Jedini mogući način na koji možeš postati još bolji. Pokaži da hoćeš i možeš", rekao je Tomislav Ivković u emisiji "Stadion" na "HRT"-u. 

(MONDO, N.L.)

BONUS VIDEO: