Auuu!

BRAZILAC VIDEO SEBE NA TRIBINI, PA ZAPLAKAO NA PUNOJ "MARAKANI": Možda ste ga zaboravili, ali njima je LEGENDA! (VIDEO)

Autor Nikola Lalović

Kada je Filipe Luis video sebe na koreografiji navijača Flamenga nije izdržao da ne zaplače.

Izvor: X/EuroFoot

Možda ste zaboravili na njega, ali Filipe Luis je tek pre nekoliko dana završio karijeru! Sjajni levi bek iz Brazila koga najviše pamtimo po partijama iz dresa Atletiko Madrida vratio se u Flamengo 2019. godine, a sada se na "Marakani" u pobedi na Kuajibom 2:1 oprostio od fudbala. Odigraće još meč narednog kola sa Sao Paolom u sredu, ali se sada rasplakao kada je video kakav su mu oproštaj napravili navijači Flamenga.

Igrao je fudbal 20 godina, počeo u rodnom Brazlu, a onda je otišao prvo na pozajmicu u Ajaks, pa u B tim Real Madrida. Od 2006. do 2010. je igrao za Deportivo iz La Korunje, a onda je otišao kod Dijega Simeonea u Atletiko Madrid. Posle kratke i neuspešne epizode u Čelsiju vratio se u Atletiko za koji je igrao još četiri godine, a karijeru je završio sa četiri godine u Flamengu. 

Dok je gledao kako mu 80.000 gledalaca na "Marakani" kliče pred početak meča i kada su oni podigli koreografiju sa njegovim likom zaplakao je! Pored njega su bila njegova deca koja su plakala, a kada je izlazi sa terena kleknuo je!

"Osećaj koji je preostao je samo jedan, osećaj zahvalnosti. Hvala vam puno. Ovo su bile najbolje godine mog života, bez sumnje", poručio je nekadašnji reprezentativac Brazila. Pogledajte kako se Filipe Luis pred punom "Marakanom" rasplakao: 

Na kraju će u karijeri odigrati 684 profesionalne utakmice, od toga 44 za Brazil sa kojim je osvojio Kopa Ameriku 2019. godine. Igrao je i na Svetskom prvenstvu 2018. godine, a na Mundijalima je debitovao na meču sa Srbijom u grupi kada je zamenio Marsela. U karijeri je sa Atletikom osvojio Primeru, Kup Kralja, dve Lige Evrope i dva UEFA Superkupa, a igrao je sa njima i dva finala Lige šampiona. Sa Čelsijem ima Premijer ligu i Liga kup, a sa Flamengom je osvojio dva prvenstva, jedan kup i dva kupa Brazila, kao i dva puta Kopa Libertadores.

(MONDO, N.L.)

BONUS VIDEO: