Šok!

MUČILI ZVEZDU, ISPALI OD DRUGOLIGAŠA! Spektakl u Kupu Srbije - na četiri utakmice 20 golova!

Autor Dušan Ninković

Fantastični mečevi u Kupu Srbije, iako je sneg ometao odigravanje.

Izvor: MN Press/Mladjan Ivanovic

Mečevi Kupa Srbije odigrani u prvim terminima  u sredu doneli su tri goleade koje su nastavile trend započet juče u Inđiji, ali i jedno iznenađenje - fudbaleri OFK Vršca na svom terenu savladali su favorizovani Napredak iz Kruševca. Tamo je član Prve lige Srbije upisao veliku pobedu nad ekipom koja je pre nekoliko dana mučila Crvenu zvezdu i sebi obezbedio mesto među osam najboljih timova u takmičenju.

Istina, kombinovao je Vladimir Gaćinović u severozapadnom delu Srbije nije izveo na teren najjači sastav, što se ispostavilo kao loša odluka. Domaćin je pogotkom mladog ofanzivca Miloša Milivojevića preskočio i drugu prepreku u Kupu Srbije, a zanimljivo je da su i u prethodnoj rundi eliminisali ekipu iz Superlige. Tada je žrtva bila Mladost iz Lučana, ovog puta kruševački Napredak!

U istom terminu Radnički iz Kragujevca održao je fudbalsku lekciju velikom šumadijskom rivalu, pošto su na svom stadionu razbili Smederevo (5:0). Jedan veliki srpski derbi pokazao je razliku između elitnog ranga i lige ispod, a slično je bilo i na krovu tržnog centra. Tamo je Voždovac ubedljivo savladao Radnički iz Sremske Mitrovice.

Taj meč, kao i susret na kojem je Čukarički pobedio Javor (4:1) igrao se na snegu, koji je u toku popodneva napadao u Beogradu. Čini se da nije mnogo poremetio fudbalere jer smo videli čak 14 golova na dve utakmice, odnosno 20 na četiri meča koja su odigrana danas. A tek treba da igraju Crvena zvezda, Vojvodina i Partizan!

Svi parovi osmine finala Kupa Srbije:

  • OFK Vršac - Napredak 1:0
  • Partizan - Grafičar (četvrtak, 16:00)
  • Čukarički - Javor 4:1
  • Voždovac - Radnički SM 6:3
  • Radnički KG - Smederevo 5:0
  • Inđija - Novi Pazar 2:3
  • Mladost GAT - Vojvodina (18:00)
  • Crvena zvezda - Radnički Niš (18:00)

(MONDO/D. N.)

BONUS VIDEO: