Fudbal

MOGAO JE DA BUDE NAJBOLJI NA SVETU DA NIJE BILO MEKDONALDSA! Ser Aleks ga obožavao, a sad nema šanse da ga prepoznate!

Autor Nikola Lalović

Igrao je godinama za Mančester junajted, ali samo tri godine nakon kraja karijere jako je teško prepoznati Andersona!

Izvor: alessandrodasilvacouto/instagram

Retko je grešio Ser Aleks Ferguson sa pojačanjima, a jedan od onih od kojih je očekivao mnogo više bio je Brazilac Anderson. Centralni vezni sada ima 35 godina, a odavno je u fudbalskoj penziji. Kada je 2008. godine proglašen za najboljeg mladog igrača sveta mnogo se očekivalo od njega, iz Greija je stigao u Porto 2006. godine, a onda ga je godinu dana kasnije Mančester junajted kupio za 30.000.000 evra.

Ipak previše je voleo izlaske, noćni život i pre svega hranu, a to se vidi na njemu i danas. U godinama kada mnogi njegovi vršnjaci i dalje igraju na vrhunskom nivou on je već tri godine u penziji, a teško da bi ste ga prepoznali kada biste ga videli na ulici. 

"Vozili bismo se putem i on bi odjednom viknuo: 'Mekdonalds, Mekdonalds!'. Taj dečko je bio lud, ali svi smo ga voleli. Igrao je najbolje kada smo imali veliki broj utakmica u kratkom periodu. Tad nije mogao previše da jede. Mogao je da bude najbolji na svetu, ali jednostavno je previše voleo brzu hranu", rekao je njegov saigrač iz Mančester junajteda i reprezentacije Rafael.

Na kraju je za Mančester junajted odigrao 181 meč, dao devet golova i upisao 20 asistencija, a osvojio je četiri Premijer lige i Ligu šampiona. Za Brazil je nastupio na samo osam mečeva, ali je uzeo trofej na Kopa Amerika 2007. godine. Posle Mančester junajteda bio je kratko u Fiorentini, onda u domovini gde je nastupao za Internasional i Koritibu, a karijeru je završio lošom epozodom u Adani u Turskoj.  Karijeru je završio 2020. godine, mada već tada nije ozbiljan fudbal igrao godinama, a evo kako danas izgleda:

Izvor: colegioanchietapoa/instagram

(MONDO, N.L.)

BONUS VIDEO: