Fudbal

DVA SRBINA MEĐU TOP 10 NAJBOLJIH U EVROPI! Kapiten i pouzdani vezista bez izmene, malo je čvršćih u fudbalu!

Autor Nikola Lalović

Dušan Tadić i Nemanja Gudelj gotovo da ne izlaze sa terena ove sezone!

Izvor: MN Press

Još nekoliko utakmica ostalo je do odlaska na zimsku pauzu, a u 2023. godini već znamo ko će biti fudbaler sa najviše odigranih minuta na terenu. To je Portugalac Bruno Fernandeš koji je za Mančester junajted i Portugal u 2023. godini za sada proveo 5.748 minuta. Nema niko šanse da ga stigne jer drugoplasirani na listi David Hancko iz Fejnorda ima 5.248 minuta, a među deset igrača koji su najviše igrali su i dva Srbina!

Na petom mestu liste je Dušan Tadić koji je nezamenljiv kako u sastavu Srbije tako i u timu Fenerbahčea, pa je peti na listi sa 5.050 minuta. Više od njega su igrali Antonio Ridiger koji je treći sa 5.223 minuta i fudbaler Bodo/Glimta iz Norveške Patrik Berger sa 5.141 minutom.

Zatim slede Artur Vermiren iz Antverpena i Federiko Valverde iz Reala koji takođe imaju preko 5.000 odigranih minuta, dok je deveti Vilijam Pako sa 4.981 minutom na terenu. A listu od deset igrača koji su najviše proveli na terenu zatvara Nemanja Gudelj! Defanzivni vezista koji ove sezone u Sevilji uglavnom igra u zadnjoj liniji je na terneu proveo 4.977 minuta.

(MONDO, N.L.)

BONUS VIDEO: