Dokle?

ŠOK ODLUKA TRENERA ZVEZDE! Reprezentativcu Srbije izmislio novu ulogu na Marakani!

Autor Nikola Lalović

Sa Barakom Baharom nikad nije sigurno, večito nešto eksperimentiše. Sada je premestio Stefana Mitrovića na desnu stranu terena.

Izvor: MN Press

Barak Bahar i pred kraj svoje prve polusezone na čelu Crvene zvezde ne prestaje sa eksperimentima! Izraelski trener redovno menja sastave, formacije, uloge igrača, pa je tako bilo i pred duel sa ekipom Mladosti iz Lučana. Premestio je ofanzivnog fudbalera na mesto desnog spoljnog!

U pitanju je bio Stefan Mitrović, levokrilni fudbaler koji je kod ranijih trenera igrao po levom boku odmah iza napadača. Kod Bahara je prvo počeo kao bočni u formaciji sa trojicom pozadi, a sada je dobio novu ulogu.

Protiv Mladosti na "Marakani" izašao je Barak Bahar sa Urošem Spajićem, Aleksandrom Dragovićem i Lazarom Nikolićem u srcu odbrane, levog spoljnog igra Vladimir Lučić, a na desnom boku je startovao Stefan Mitrović!? Pravo iznenađenje za sve koji su došli na stadion na obaranje svetskog rekorda Real Madrida.

Ovo je još jedan od brojnih eksperimentara Baraka Bahara ove sezone. Najbolji igrač tima Osman Bukari mu je igrao i kao krilo i kao napadač i kao desni spoljni. Srđan Mijailović je nastupao kao zadnji vezni, desni bek, centralni i desni štoper. Milana Rodića šeta između levog beka i štopera, Mirka Ivanića između centralnog, ofanzivnog i levog veznog fudalera, a Žan Filipa Krasoa između "desetke", špica i desnog krila. Marko Stamenić, Gelor Kanga, Kings Kangva i Hvang su igrali i kao centralni i kao defanzivni vezni, a i posle pola godine ekperimenti ne prestaju. 

Izvor: Paul ELLIS / AFP / Profimedia

Stefan Mitrović (21) stigao je u Crvenu zvezdu u leto 2022. na poziv Dejana Stankovića, koji ga je na terenu "Marakane" pitao: "Da li hoćeš da dođeš u Zvezdu?". Mitrović je pristao, postizao golove u Evropi prošle sezone, nošen elanom i velikom energijom u Superligi i pogađao i asistirao, ali je nakon dve promene trenera njegova uloga u Ljutice Bogdana postepeno smanjivana.

Kada je Barak Bahar video da Mitrovićeva brzina i eksplozivnost prave razliku u Superligi, ali ne i u Ligi šampiona, gde je većina igrača na tom fizičkom nivou, prestao je da ga koristi. Protiv Sitija u prvom kolu igrao je praktično levog beka, potom je protiv Jang Bojsa i RB Lajpciga igrao "levog spoljnjeg", a onda u prethodna dva kola uopšte nije ulazio. Paralelno sa tim, gubio je ulogu i u domaćoj ligi, pa je u prethodnih 10 superligaških mečeva odigrao samo dva puta po 45 minuta - protiv Radničkog iz Niša i Radnika.

U moru konstantnih Baharovih promena koje do sada nisu donele rezultat, Mitrovića sada vidi na suprotnoj strani od one na kojoj igra čitave karijere.

(MONDO, N.L.)

BONUS VIDEO: