AUH!

DETE (17) NADMUDRILO SVE IGRAČE ZVEZDE! Pobegao duplo starijima, pa zakucao u mrežu - tek će se pričati o njemu! (VIDEO)

Autor Milutin Vujičić

Lako se izborio sa iskusnim Urošem Spajićem i Aleksandrom Dragovićem, nakon što je po desnoj strani Crvene zvezde propao eksperiment sa Stefanom Mitrovićem.

Izvor: TV Arena sport/Screenshot

Crvena zvezda je povela u 6. minutu golom Aleksandra Kataija protiv Mladosti na "Marakani" i činilo se da će lagano ići ka obaranju svetskog rekorda, međutim tako nije mislio i Uroš Sremčević. Mladi napadač, koji ima samo 17 godina, iznenadio je odbranu crveno-belih samo četiri minuta kasnije kada je pobegao na prvoj stativi svojim čuvarima i uspeo da matira golmana Omrija Glazera iz neposledne blizine.

Bio je to idealan centaršut Udovičića po desnoj strani na kojoj nije bilo Mitrovića nego je "pomagao" Hvang, međutim nikako ne treba zanemariti i neverovatno kretanje Sremčevića. Video je da je zadnja linija srpskog šampiona ponovo "pretumbana" i neuigrana, tako da je uspeo da se izmigolji Dragoviću, pa da bude brži i od Spajića. Pogledajte taj gol:

Uroš Sremčević
Izvor: YouTube/Arena sport

Sremčević je rođen inače 2006. godine u Kragujevcu, a u ovom gradu je i počeo da se bavi fudbalom. Bio je u mlađim kategorijama Apolona, pa Radničkog, da bi ga Mladost primetila i dovela 2021. godine.  Debitovao je još 21. maja 2022. godine, tek pošto je proslavio 16. rođendan, potom je sledeće sezone tek povremeno dobijao šansu, a onda su u Lučanima prepoznali da se radi o vrlo ozbiljnom igraču koji nema potrebe više da igra za mlađe kategorije u kojima je dominirao.

Ove sezone je davao golove Železničaru iz Pančeva, pa Javoru i IMT-u, dok je gol koji je postigao protiv Crvene zvezde svakako najvažniji u njegovoj dosadašnjoj karijeri. Mladost je tako lansirala još jednog mladog igrača posle Đorđa Gordića (Mančester siti) i Nikola Jojić (Stouk), a još letos ga je "zaključala" do 2026. godine.

Snažni napadač inače briljira i u mlađim kategorijama reprezentacije Srbije, tako da je u U16 reprezentaciji dao tri gola na šest nastupa, dok je u godinu dana starijoj selekciji postigao šest na osam nastupa. Nedavno se upisao u strelce i za U19.

BONUS VIDEO:

(MONDO - M.V.)