Čudo!

BOLJE DRUGA LIGA NEGO BARSELONA! Ovakvih više nema - odbio je NAJVEĆI transfer karijere!

Autor Dušan Ninković

Španski fudbaler serđi Darder nije želeo u Barselonu jer mu je to gradski rival.

Izvor: Gerard Franco / Zuma Press / Profimedia

Barselona je tokom prethodnog leta pravila ekipu koja bi mogla da dominira španskim i evropskim fudbalom pod komandom legendarnog Ćavija, ali... Među onima koje su želeli u svojim redovima, a nisu uspeli da ih dovedu, nalazi se i ime fudbalera koji nije preterano poznat široj fudbalskoj javnosti. Serđi Darder, doskorašnji fudbaler Espanjola, izabrao je ljubav prema klubu i odbio ponudu gradskog rivala, iako je moglo da se desi da završi u drugoj ligi!

Vezni igrač koji ima 12 nastupa za mlađe kategorije Španije nije poželeo da se preseli u Barselonu, iako bi mu to bio najveći klub u karijeri. Zbog toga što je godinama nastupao za najvećeg rivala - sada drugoligaša Espanjol, Darder je doneo odluku da ne pojača Barselonu, pa je Oriol Romeu stigao u najveći katalonski klub.

"Imao sam priliku da potpišem za Barselonu ovog leta i teško je odbiti takav tim. Bilo je mnogo sati razmišljanja. Ali kada sam hladno razmišljao, razum mi nije dozvolio da prihvatim, s obzirom na to da sam bio u Espanjolu. Čak ni jedan odsto mene to nije mogao da prihvati. Espanjol će uvek biti klub mog života, ne vidim drugu opciju", istakao je Darder, koji je ipak našao prvoligaški klub.

On je promenio sredinu i preselio se na Majorku, gde je potpisao ugovor do 2028. godine. Ranije u karijeri nosio je dres rezervnog tima Espanjola, Malage i Liona, pre nego što se vratio u plavo-beli tim. Tokom godina je bio najvažniji fudbaler Espanjola i odigrao je gotovo 250 utakmica za tim, pa je sasvim logično zašto nije želeo da se preseli u redove gradskog rivala.

(MONDO/D. N.)

BONUS VIDEO: