Fudbal

DERBI PREMIJER LIGE, A NJEGOV DRES ŠOKIRAO SVE: Kako se ovo dogodilo? Da li primećujete nešto neobično? (FOTO)

Autor Mladen Šolak

Mnogi su primetili u TV prenosu.

Izvor: John Walton / PA Images / Profimedia

Mladi napadač Totenhema Brinan Džonson (22) igrao je u derbiju protiv Njukasla noseći dres bez grba. Mnogi su u TV prenosu primetili da mu je dres "belji" nego drugima, a to se dogodilo zato što mu je grb otpao. Neobična scena za fudbal na ovom, najvišem svetskom nivou.

Brinan Džonson sin je nekadašnjeg đaka i igrača Mančester junajteda, Jamajčanina Dejvida Džonsona (47), koji je karijeru proveo u nižim rangovima od Premijer lige, nastupajući za Buri, Ipsvič, Notingem Forest, za koji je igrao i Džonson junior. Iz tog tima je ovog leta stigao u Totenhem i plaćen je 55 miliona evra.

Pod vođstvom trenera Ejndža Postekoglua, Džonson ima značajnu ulogu i pokriva obe krilne pozicije, a mnogi su ga primetili i u meču protiv Mančester sitija (3:3), kada je bio asistent za jedan od golova "pevaca".

Izvor: Paul Terry / Zuma Press / Profimedia

Za razliku od svog oca, koji je igrao za "B" reprezentaciju Engleske i za Jamajku, Brinan Džonson igra za reprezentaciju Velsa. Iako je nastupao za Englesku do kadetskog uzraza, od U-19 selekcije prihvatio je poziv Velsa i redovni je član "A" selekcije, za koju je već odigrao 24 utakmice. Za tu reprezentaciju igra na osnovu toga što mu je majka Velšanka, Alison Džonson.

BONUS VIDEO: