Fudbal

I NAVIJAČI ZVEZDE ME ZAUSTAVLJAJU NA ULICI! Igor Duljaj: Kad već otvoreno pričam... Evo šta me pitaju!

Autor Mladen Šolak

Trener Partizana imao emotivno obraćanje posle poraza na gostovanju Radničkom u Nišu.

Izvor: YouTube/ FK Partizan Beograd

Partizan je izgubio na gostovanju Radničkom u Nišu i sada zauzima drugu poziciju na tabeli, sa istim brojem bodova kao Crvena zvezda (43), uz lošiju gol razliku. Posle meča u Nišu, gde je domaćin preokretom osvojio sva tri boda, trener crno-belih Igor Duljaj govorio je na konferenciji za novinare i rekao da su mnogi očekivali da njegov tim ne bude ni prvi, ni drugi, već od petog do sedmog mesta.

"Radnički je pobedio i to je ono što se pamti, ostalo će se već koliko sutra zaboraviti. Radnički je imao veliku želju da ostvari pobedu, čestitam kolegi Đorđeviću na tome, bili su energični kao i moj tim. Mislim da smo kontrolisali utakmicu, ritam, postigli gol, a posle toga se desilo što se desilo i uvek je moj stav da neću suđenje da komentarišem. Moramo da se okrenemo sledećoj utakmici. Atmosfera je bila odlična i pohvale za sve koji su došli da bodre svoj tim", rekao je posle meča Duljaj.

Upitan za činjenicu da Partizan više nije prvi, a da je donedavno imao šest bodova prednosti, trener crno-belih je rekao: "Svi dobro znate šta su nam predviđali kad smo krenuli, da su nam i iz mog kluba predviđali da ćemo biti peti, šesti, sedmi. To se nije dogodilo. Izuzetno je važno da smo ekipa, treneri na neki način sami i da nemamo podršku navijača. Kad ovako otvoreno govorim, pitaju me ko stoji iza mene. Stoje ljudi koji iskreno vole Partizan i iskreno vole ovaj sport, a među njih ubrajam i dosta navijača Zvezde koji me zaustavljaju na utakmici i žele da vide pravi, sportski fudbal. To ne umanjuje pobedu Radničkog i čestitam mu još jednom".

Duljaj je bio upitan i za to što je delovalo da je ekipa "prenervozna". "Znate kako, veoma je teško i koliko god da pričamo sa igračima, ušli smo u meč gde imate Ilića sa tri kartona, Belić takođe ima tri kartona. Da se ne lažemo, i mi znamo koliko njih ima kartone i na koga će ko da juri da se što pre dobije karton - opravdano ili neopravdano. Ako je sudija svirao žuti karton, onda je žuti i onda nema tu polemike. Onda su i igrači nervozni, ako se u nekom datom trenutku učinilo da nešto nije kako bi trebalo. A, ponavljam, moj stav je da ne komentarišem suđenje, i oni mogu da pogreše, svi smo mi ljudi, ali ću uvek da ističem sportsku priču i uvek želim da bude pošteno", poručio je on.

Partizan će u sledećem kolu u subotu od 18.30 časova igrati protiv Radničkog 1923 u Humskoj, a sledeće srede će takođe u svom domu igrati protiv Crvene zvezde, na oproštaju od jesenjeg dela sezone.

(MONDO - M.Š)

BONUS VIDEO: