Novo ruho

SRBIJA MENJA DRES - ZVANIČNO JE POTVRĐENO: Kako ćemo izgledati na Evropskom prvenstvu? Oglasio se i savez!

Autor Nikola Lalović

Srbija će igrati u "Puma" dresovima na Evropskom prvenstvu, a onda sledi promena.

Izvor: MN Press

Srbija će uskoro menjati dresove! Nakon šest godina saradnje sa nemačkom kompanijom "Puma" došlo je vreme za novog proizvođača opreme i to će se desiti posle Evropskog prvenstva. Informacija je potvrđena od strane "Pume", koja se i zvanično oglasila, ali i sa strane Fudbalskog saveza Srbije. 

Portparol ove firme je istakao da će krajem 2023. isteći ugovor sa Fudbalskim savezom Srbije i da će umesto naše ekipe ova firma oblačiti dva nova nacionalna tima.

"Krajem ove godine i početkom 2024. objavićemo koja su dva nova tima sa kojima smo potpisali saradnju, ali ugovori sa nekim nacionalnim fudbalskim savezima poput Fudbalskog saveza Izraela i Fudbalskog saveza Srbije ističu sa početkom nove godine", istakao je u izjavi čelnik "Pume". 

Ovakva odluka je doneta odavno, tokom 2022. godine kada je odlučeno da se smanji broj timova koje ovaj brend oblači, ali da se puca na bolje klijente. Očigledno je tada iz jednačine ispala Srbija, a ispred FSS-a je izašao Jovan Šurbatović. On je objasnio zašto je saradnja prekinuta ranije nego što je planirano. 

"Uobičajeno je da se prekid saradnje objavi na vreme. Ugovor ističe 31.12.2024, mi smo ga skratili za dve godine. Želimo bolje uslove. Oprema za Evropsko prvenstvo je odavno dizajnirana i odobrena. Igraćemo na Euru u novim Puminim dresovima. U aprilu će biti promovisani, navijači će biti zadovoljni. Ne smem da otkrivam, ali poslušali smo glas naroda.  Već pregovaramo sa nekoliko najrenomiranijih i najvećih proizvođača sportske opreme. Imaćemo novog tehničkog partnera od 1.1.2025. za novi ciklus kvalifikacija za SP u Americi", rekao je Jovan Šurbatović.

(MONDO, N.L.)

BONUS VIDEO: