Kako vam se čine?

OVO SU DRESOVI SRBIJE KOJI IDU U ISTORIJU: Čekamo novu garnituru za Euro, a jedan detalj je svima smetao na Mundijalu!

Autor Nikola Lalović

"Puma" će dizajnirati još jednu garnituru dresova Srbije, ovoga puta za Evropsko prvenstvo u Nemačkoj i to će biti poslednji put da smo u njihovoj opremi.

Izvor: MN Press

Srbija je zvanično objavila da više neće dobijati dresove od "Pume", a dok čekamo da se objavi novi sportski partner Fudbalskog saveza Srbije saznali smo i da će ova nemačka firma ipak oblačiti "orlove" i na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj. 

Saradnja "Pume" i Srbije trajala je punih šest godina, a sadašnja garnitura koju nosi naš tim uskoro ide u istoriju. Prvi dres našeg tima je do sada bio kompletno crven, drugi kompletno beo, a predstavljen je pred Mundijal u Kataru. 

Crveni dres nije izazvao previše komentara, ali su sve "Puma" druge garniture na Svetskom prvenstvu izazvale prilično čuđenje. Nisu se samo u Srbiji čudili nego i u drugim državama, a razlog za to je jedan detalj, Pogledajte kako je izgledao crveni dres Srbije do sada, koji je bio označen kao prva garnitura: 

Svima je bilo čudno rešenje sa brojevima na prednjoj strani dresa kod naše bele garniture. Razlog je bio taj što je "Puma" rezervne garniture dizajnirala mnogo više kao trening majice nego klasične dresove. Bez mnogo detalja, geometrijski oblik oko broja na drugima se isticao. 

Kod nas je to bila osmougana figura u kojoj su stajali brojevi, a nikome nije bilo jasno šta predstavlja. Videli smo na dresovima drugih timova drugačije oblike, a nama je "zapao" ovakav:

(MONDO, N.L.)

BONUS VIDEO: