Umetnik!

VELIKI SI MAJSTOR, ANĐELE! Evropa čekala preko 20 godina - Di Marija pogodio pravo iz kornera! (VIDEO)

Autor Dušan Ninković

Majstorija Argentinca Di Marije na meču Benfike i Salcburga u Ligi šampiona.

Izvor: KERSTIN JOENSSON / AFP / Profimedia

Fudbaleri Benfike i RB Salcburga u direktnm duelu odlučuju ko će biti trećeplasirani tim u grupi Lige šampiona i nastaviti takmičenje narednog proleća u Ligi Evrope, a to je bila idealna prilika da iskusni Anhel Di Marija pokaže deo svoje magije. Jedan od najboljih argentinskih fudbalera današnjice uradio je ono što se u Ligi šampiona nije desilo 22 godine - pogodio je direktno iz kornera!

Igrao se 32. minut meča kada je namestio loptu za centaršut, a zatim prevario sve koji su se našli u kaznenom prostoru austrijskog tima. Čak i golmana Salcburga koji je prekasno probao da reaguje, Di Marija je fantastično "zavio" loptu na drugu stativu i ona je upala u malu mrežu za prednost Portugalaca. Pogledajte kako je to izgledalo:

Poslednji ovakav gol u Ligi šampiona videli smo davne 2001. godine kada je Argentinac Klaudio Lopez u dresu Lacija pogodio mrežu Anderlehta. Izgleda da su na golove iz kornera u elitnom takmičenju evropskih klubova pretplaćeni samo Argentinci, ali ako možemo da utičemo nekako - voleli bismo da ovo češće rade!

(MONDO/D. N.)

BONUS VIDEO: