Raspad!

JUNAJTED JE KATASTROFA - TIM ZA DNO TABELE! Kraj u Evropi za najgoru englesku odbranu ikad!

Autor Dušan Ninković

Slavni engleski klub završio je avanturu u Evropi.

Izvor: Andrew Yates / Zuma Press / Profimedia

Fudbaleri Mančester junajteda neće igrati u evropskim takmičenjima narednog proleća - grupnu fazu Lige šampiona završili su na četvrtoj poziciji! Poraz od Bajerna na svom terenu (1:0) golom Kingslija Komana u 71., minutu meča završio je evropske snove engleskog tima, koji se pod komandom Erika Ten Haga ove sezone muči na svim frontovima - čak i kada ne izgleda tako.

Na drugom kraju Evrope Kopenhagen je na svom terenu savladao Galatasaraj (1:0) i ispostaviće se kasnije u međusobnom duelu odlučio da će on dalje u Ligi šampiona. Danskog predstavnika gledaćemo u nokaut fazi, dok se velikan turskog fudbala seli u nokaut fazu Lige Evrope. Prvo mesto je i pre današnjih mečeva obezbedio Bajern, ubedljivo najbolji tim u ovoj grupi.

Ispostavilo se da je u konkurenciji Kopenhagena i Galatasaraja Mančester junajted najgori tim u grupi. Sa samo jednom pobedom, jednim remijem i četiri poraza, 12 postignutih i čak 15 primljenih golova, nije ni moglo mnogo bolje od četvrtog mesta. Inače, odbrana "Crvenih đavola" sa 15 primljenih golova na šest mečeva grupne faze u Ligi šampiona najgora je u istoriji Lige šampiona, kada je reč o engleskim timovima.

Što se tiče preostalih grupa koje su se igrale večeras, situacija je sledeća. Arsenal i PSV su u prvom terminu (od 18:45) remijem obezbedili prvo i drugo mesto u grupi, dok je Lans pobedom nad Seviljom izbacio sa trećem mesta večitog osvajača Lige Evrope. U Ligu Evrope će i Benfika, koja je pobedom nad Salcburgom u međusobnom okršaju odlučila ko je treći u toj grupi - uz majstorstvo Anhela Di Marije. U toj grupi su ponovo remizirali Real Sosijedad i Inter, a španski tim je zauzeo prvo mesto.

Možda i najdramatičnije bilo je u grupi C, iako se mnogo toga znalo i pre ovog kola. Union Berlin je imao priliku da senzacionalnom pobedom stigne do treće pozicije, ali... Iako je Luka Modrić propustio priliku da iskoristi penal, a Nenad Bjelica se radovao prednosti svog tima, slavni španski tim je preokrenuo i obezbedio maksimalan učinak. Kraljevski klub je završio grupnu fazu sa 18 bodova, Napoli ih je ispratio sa 10, dok su četiri boda dovoljna Bragi da se preseli u Ligu Evrope.

(MONDO/D. N.)

BONUS VIDEO: