SEĆATE GA SE?

VAŽIO JE ZA JEDNOG OD NAJVEĆIH FUDBALSKIH TALENATA: U 35. godini završio karijeru, pa SKROZ promenio profesiju!

Autor Milutin Vujičić

Hatem Ben Arfa više nema nikakvog interesovanja za fudbal.

Izvor: Victor Joly / AFP / Profimedia

Francuski fudbaler Hatem Ben Arfa (36) važio je svojevremeno za jednog od najtalentovanijih igrača na svetu, međutim izgubio je interesovanje za fudbal kada je trebalo da zablista na najvišoj sceni i zato je od 2022. u penziji. Mnogi fudbaleri po završetku igračke karijere znali su da se okrenu trenerskom ili direktorskom poslu, neki od njih i menadžerisanju, međutim Ben Arfa je danas daleko od fudbala i izabrao je novu karijeru.

Ben Arfa danas igra padel, sport koji je prethodnih nekoliko godina bukvalno "eksplodirao". I ne samo da ga je ovaj sport sličan tenisu zainteresovao, nego se bavi njime na profesionalnom nivou. "Ben Arfa ne radi ništa sem toga. Svaki dan igra padel", piše francuski list "Parizijen".

Najbolje dane karijere proveo je u Njukaslu u koji je stigao 2011. godine da bi uspeo da "restartuje" karijeru nakon problema koje je imao u Lionu i Marseju, ali nije bio dovoljno ozbiljan. Potom je bio u Halu, pa je u Nici opet zaigrao na vrhunskom nivou, da bi čim se dotakao dresa Pari Sen Žermena 2016. godine (i novca koji to nosi sa sobom), ponovo počeo da razmišlja samo o drugim stvarima van fudbala.

Njegov agent je inače izjavio da je Hatem Ben Arfa "najveći gubitak u fudbalu u 21. veku", a ostaje nam da vidimo da li će to da se promeni u slučaju padela.

(MONDO - M.V.)