Fudbal

KAKO JE IGRATI NA MARAKANI? UF! Pep Gvardiola: Zaradili smo novac, direktori Mančester sitija su sada zadovoljni!

Autor Nemanja Stanojčić

Pep Gvardiola pohvalio je Crvenu zvezdu i navijače posle meča na Marakani.

Izvor: Nikola Krstic / Shutterstock Editorial / Profimedia

Mančester siti uradio je ono što je i želeo, došao je u Beograd i osvojio tri boda protiv Crvene zvezde na "Marakani". Bez najvećih zvezda, poput Erlinga Holanda i Kevina De Brujneam, a sa velikim brojem mladih igrača engleski tim ostvario je šesti trijumf u isto toliko mečeva u grupnoj fazi elitnog takmičenja. Maksimalan učinak i prolaz u nokaut fazu takmičenja.

Kada je bio upitan za to što je njegov tim tek drugi engleski tim u istoriji koji je prošao sa maksimalnim učinkom od šest pobeda, Gvardiola se nasmejao. "Ljudi u klubu i direktori su zadovoljni, zaradili smo novac. Kvalifikovali smo se, igrali smo sa mladim igračima, utakmica je bila zahtevna. Zvezda je bila agresivna, veoma dobar tim u tom smislu. Uradili smo dobar posao, nije bilo povreda. Svi su dali doprinos, to su mladi igrači, baš sam srećan zbog njih", rekao je Gvardiola za "Arenu sport".

Pohvalio je i navijače i atmosferu u Beogradu. "Uf, neverovatno, zaista neverovatno. Lepo je igrati mečeve u ovakvom ambijentu, kada napadate, pravite šanse, oni su iza vas, guraju vas, bila je sjajna utakmica u divnom ambijentu", zaključio je Gvardiola.

(MONDO - N.S.)

BONUS VIDEO: