Fudbal

UEFA POKRALA DUŠANA TADIĆA!? Srbin daol gol, proslavio ga, a onda šok - pripisali pogodak GOLMANU! (FOTO)

Autor Nikola Lalović

Dušan Tadić je tresao mrežu u Evropi, ali nije to bilo dovoljno da mu UEFA taj pogodak i pripiše.

Izvor: Arenasport screenshot

UEFA je otela gol Dušanu Tadiću! Fenerbahče je predvođen kapitenom Srbije razbio Spartak iz Trnave sa 4:0, a iako je prvobitno na semaforu zasijalo ime Dušana Tadića u 48. minutu na zvaničnom sajtu UEFA taj gol nije pripisan njemu! O čemu se radi? 

Nakon što je Kadiroglu pogodio na asistenciju Tadića u 36. minutu i doneo prednost svom timu u 48. minutu dosuđen je penal. Loptu je namestio Srbin, lopta je završila u mreži, saigrači su izgrlili Tadića, ali je UEFA odlučila da je on penal promašio! Razlog za to je bilo to što se lopta pre nego što je ušla u gol odbila od golmana!

Dominik Takač se bacio, Tadićeva lopta se od stative odbila u njegovu ruku i ušla iza gol-linije. Šta vi mislite, da li je ovaj gol ipak trebalo pripisati kapitenu Srbije? Pogledajte tu situaciju:

Za utehu, barem mu ide asistencija i sada on u 26 mečeva ove sezone ima 11 golova i 8 asistencija. Do kraja meča Edin Džeko je sa još dva gola povisio prednost na 4:0, a na kraju grupne faze Fenerbahče je završio kao prvi sa 12 bodova, koliko je imao i Ludogorec koji je takođe prošao dalje. 

(MONDO, N.L.)

BONUS VIDEO: