ZANIMLJIVO

SRBIJA - RUSIJA? SAMO POD JEDNIM USLOVOM! Oglasio se Savez - ovo je istina!

Autor Milutin Vujičić

Srbija bi protiv Rusije mogla da odigra prijateljsku utakmicu krajem marta.

Izvor: Marko Metlas/© MN press, all rights reserved

Fudbalska reprezentacija Srbije će pre odlaska na Evropsko prvenstvo u Nemačkoj imati nekoliko provera, a prve dolaze već u martu, što je zvaničan FIFA termin. Za sada se imena drže u tajnosti, sve dok ne bude postignut konačan dogovor, ali jedno je već otkriveno. U pitanju je fudbalska reprezentacija Rusije sa kojom bi Srbija trebalo da igra 21. ili 22. marta u Sankt Peterburgu, preneo je danas "Sport Klub".

Meč bi trebalo da se odigra na stadionu "Gazprom arena" koji ima 68.000 mesta, međutim postoji i dalje uslov da li će se utakmica odigrati. Kako su saopštili iz Fudbalskog saveza Srbije (FSS), čeka se još samo zeleno svetlo UEFA i FIFA zbog dobro poznatih razloga.

Podsetimo, Rusija je jedna od reprezentacija sa kojom je Srbija najviše puta igrala u istoriji, a potencijalni meč u Sankt Peterburgu mogao bi da bude 29. duel, prvi još od 2016. godine. Tada u Monte Karlu nije bilo pobednika (1:1).

Prema najavi selektora Dragana Stojkovića Piksija, Srbija bi uoči Mundijala u Nemačkoj trebalo da odigra još tri prijateljske utakmice, o čemu će se više znati kasnije. Nadamo se da će to biti dovoljno pred mečeve koji nas čekaju protiv Engleske, Slovenije i Danske.

BONUS VIDEO:

(Sport Klub/MONDO/M.V.)