HAJDE!

ĐORĐE IMA ŠANSU ŽIVOTA - U ČELSIJU! Srbin postaje "jedinica", trener mu veruje, a i Piksi će biti u dilemi!

Autor Milutin Vujičić

I Dragan Stojković Piksi bi mogao da bude u dilemi oko prvog golmana reprezentacije ako Đorđe Petrović u Čelsiju iskoristi šansu.

Izvor: David Blunsden / Actionplus / Profimedia

Srpski golman Đorđe Petrović strpljivo je čekao na šansu u Čelsiju i dočekao je. Debitovao je prethodnog vikenda ušavši sa klupe umesto povređenog Roberta Sančeza, a sada je potvrđeno i da će Čelsijeva "jedinica" neko vreme biti van stroja, što znači da će Petrović na neodređeno biti prvi izbor trenera Maurisija Poketina!

Prema prvim informacijama koje stižu iz Engleske, Sančeza čeka pauza najmanje do kraja decembra, međutim potrebno je još da čuje i mišljenje specijaliste, što možda govori i da bi još duže mogao da odmori. Ove sezone je imao i svoje blistave, ali može se reći i sporne trenutke, tako da ni njegova pozicija nije "zakucana" u timu, posebno ako Petrović iskoristi šansu i na golu Čelsija zaigra kao što je to radio u Sjedinjenim Američkim Državama.

"Đorđe je veliki potencijal. Mi mu verujemo da će igrati onako kako mi želimo", rekao je Poketino na konferenciji za medije uoči meča Čelsija sa Šefild junajtedom na Stamford bridžu, u kome bi "plavci" konačno morali da sačuvaju mrežu.

Poslednji rezultati nisu dobri, Čelsi je tek 11. na tabeli Premijer lige i zaređao je poraz od Mančester junajteda i Evertona, dok je upravo jedan gol primio i Petrović kada je ušao sa klupe na "Gudisonu". Sada će i sam srpski golman morati bolje kako bi se izborio za mesto prvog golmana u Čelsiju.

Pored pomenutog meča sa Čelsijem, veruje se da će Petrović braniti i protiv Njukasla (19. decembar), Vulverhemptona (24. decembar), Kristal Palasa (27. decembar) i Lutona (30. decembar). Dakle, nešto lakši raspored...

Petrović (24) je inače u čelsi stigao ovog leta iz Nju Inglanda za 14 miliona evra, a prethodno je branio za Čukarički.

BONUS VIDEO:

(MONDO - M.V.)