Fudbal

SINIŠA MIHAJLOVIĆ, ZAUVEK! Poseban dres u čast velikog Srbina - Italija ga nikad neće zaboraviti (FOTO)

Autor Mladen Šolak

Klub se oglasio i pokazao u čemu će igrati sledeći meč.

Izvor: Marko Metlas/© MN press, all rights reserved

FK Sampdorija osmislila je poseban dizajn svog dresa, u znak sećanja na Sinišu Mihajlovića, svog nekadašnjeg fudbalera i trenera. Čuveni Miha preminuo je na današnji dan prošle godine, posle borbe sa teškom bolešću. Italija, gde je sahranjen, i Srbija bile su ujedinjene u bolu zbog odlaska fudbalskog velikana, koji nikad neće biti zaboravljen.

Pogledajte kako izgleda novi dres Sampdorije, odnosno varijanta sa posebnim dizajnom.

"Već je prošla godina, ali Siniša Mihajlović je uvek sa nama. U našem sećanju i u našim srcima. I biće tu i sutra, u subotu 16. decembra, da bi bio sa nama i na gostovanju u Ređo Emiliji. Kao fudbaler, a potom i kao trener, Siniša je ispisao neizbrisive stranice Sampdorijine istorije. Zbog tog razloga, na prvu godišnjicu njegove smrti, klub je hteo da oda poštovanje sećanju na njega time što će mu posvetiti poseban amblem na dresu".

"Kultna slika slobodnog udarca koji je izvodio svojom zastrašujućom levom nogom biće na našem dresu na stadionu "Mapei", protiv Ređine. Dresovi u kojima će naš tim nastupiti potom će biti prodati na aukciji na internetu, a potom će sav prihod od prodaje biti prosleđen Institutu Đanina Đaslini u Đenovi, kao deo društveno-odgovornog projekta Sampdorije", saopštio je klub u kojem je Miha boravio kao igrač od 1994. do 1998, a potom i kao trener od 2013. do 2015. 

BONUS VIDEO: