Uživo

ZVEZDINO ČUDO OD DETETA SPREMNO ZA DERBI! Mijatović izrešetao Spartak pred Partizan!

Zvezda je lider Superlige pred poslednje kolo jesenjeg dela prvenstva i meč sa Partizanom!

Izvor: MN Press

FK Crvena zvezda pobedila je Spartak u Subotici 4:1 i potvrdila da će ući u 171. "večiti" derbi kao prvoplasirana, ispred Partizana. Mladi Jovan Mijatović, novi ljubimac navijača crveno-belih, odigrao je meč karijere i postigao het-trik, napravivši tako i sjajan uvod u gostovanje Partizanu u sredu. Uz njega, strelac za Beograđane bio je Aleksandar Katai, koji je pogodio u 53. minutu. Mijatović je "otvorio" utakmicu golom na asistenciju takođe mladog Koste Nedeljkovića u 26. minutu, a nastavio je na asistenciju Hvang In-Boma u 56, a potom je zaokružio ubedljiv nastup u 93. minutu na asistenciju Gelora Kange. U međuvremenu je u 55. minutu jedini gol za Subotičane postigao Aleksandar Todorovski.

17:59

Ko je Jovan Mijatović?

Mladi fudbaler Crvene zvezde Jovan Mijatović (18) počeo je fudbalsku karijeru upravo u crveno-belom dresu, a ove sezone je zablistao u seniorskom timu. Na 13 mečeva u Superligi Mijatović je osam puta bio strelac, jednom je pogodio i u Kupu Srbije, a bio je dva puta strelac i za omladince Crvene zvezde u Ligi šampiona. Na omladinski nivo se više neće vraćati - on je prvi napadač seniorske ekipe!

17:54

94. minut - GOL, Mijatović!

Konačan rezultat meča u Subotici postavlja Jovan Mijatović, nakon kornera sa desne strane! Het-trik mladog napadač, samo nekoliko dana pred derbi protiv Partizana. Samo nekoliko sekundi kasnije završen je meč!

17:53

Golovi!

U roku od samo četiri mintua videli smo tri pogotka u Subotici - na početku drugog dela meča. Pogledajte ih!

Prvo je mrežu zatresao Katai:

Spartak - Zvezda 0:2, Katai
Izvor: YouTube/Arena sport TV

Zatim Todoroski...

Spartak - Zvezda 1:2, Todoroski
Izvor: YouTube/Arena sport TV

i onda opet Jovan Mijatović:

Spartak - Zvezda 1:3, Mijatović
Izvor: YouTube/Arena sport TV

17:51

91. minut - Stanojev!

Raspalio je po lopti Jug Stanojev, nekadašnji omladianc Crvene zvezde, ali je Glazer fantastično intervenisao i loptu sprečio da uđe u gol.

17:42

83. minut - Stativa, ali ofsajd!

Kraso je pronašao Olajinku, Piter pogodio stativu, a pomoćni sudija odmah nakon odigrane akcije podigao zastavicu i signalizirao ofsajd.

17:41

81. minut - Izmene i kod Spartaka!

Drugi fudbaler po imenu Aleksa Đurasović dobija priliku da nastupi protiv Zvezde, zajedno sa Milošem Mijićem, nekadašnjim učenikom u Zvezdinoj školi. Njih dvojica su zamenili Ćalasana i Todoroskog.

17:38

78. minut - Poslednja izmena Zvezde!

Umesto Hvanga koji igra sve bolje na terenu je pomalo zaboravljeni Žan Filip Kraso, najbolji strelac Zvezde u ovoj sezoni Superlige.

17:28

68. minut - Lukić!

Odličnu priliku imao je rezervista Spartaka iz Subotice, ali njegov udarac je otišao pored gola. Odmah nakon te akcije Barak Bahar pravi još jednu izmenu - umesto Kataija igraće Marko Stamenić.

17:23

63. minut - Izmene!

Umesto Dragovića i Endiaja igraće Lazar Nikolić i Piter Olajinka. Ove promene izazvaće "tumbanje" u poslednjoj liniji - Milan rodić prelazi na poziciju štopera.

17:16

57. minut - GOL, Mijatović!

Hvang je uposlio Jovana Mijatovića na dvadesetak metara, a nakon što je napravio nekoliko koraka i utrčao u kazneni prostor mladi napadač je rutinski savladao Aleksandra Vulića. Crvena zvezda vodi 3:1!

17:15

55. minut - GOL, Todoroski!

Nije dugo trebalo Spartaku da smanji zaostatak. Andrej Todoroski je udarcem sa desetak metara ili nešto manje, savladao Omrija Glazera.

17:14

53. minut - GOL, Katai!

Drugi meč u nizu na kojem Aleksandar Katai trese mrežu - nakon Mančester sitija pogodio je i protiv subotičkog Spartaka. Pre nekoliko dana bio je strelac nakon Hvangovog kornera sa leve, a sada nakon Kanginog centaršuta sa desne strane. Ponovo Katai glavom pogađa!

17:10

50. minut - Izmena u Spartaku!

Umesto povređenog Đurasovića, koji je u suzama izašao iz igre, priliku dobija Jovan Lukić.

17:07

Koreografija!

"Severu titula mnogo znači, svi u napad - traže navijači", poruka je koju su istakle najvatrenije pristalice aktuelnog šampiona Srbije na tribini. Koreografiju pred derbi ukrasili su i crveno-belim balonima.

17:05

46. minut - Nastavljamo!

Zvezda ima prvi napad u drugom delu meča!

17:00

Izmene!

Menjaće Barak Bahar već na poluvremenu! Šansu u nastavku dobija Vladimir Lučić. On će zameniti Kneževića.

Izvor: MONDO/Stefan Stojanović

16:48

POLUVREME - 0:1!

Nije blistala Crvena zvezda tokom prvog dela meča protiv Spartaka u Subotici, ali tim Baraka Bahara ima prednost. Jedini gol na meču za sada postigao je Jovan Mijatović, na asistenciju Koste Nedeljkovića.

16:40

Gol Zvezde!

Pogledajte kako je Mijatović zatresao mrežu!

Spartak - Zvezda 0:1, Mijatović
Izvor: YouTube/Arena sport TV

16:28

26. minut - GOL, Mijatović!

Zvezdina deca donose prednost u Subotici! Kosta Nedeljković je centrirao - i to levom nogom - a Jovan Mijatović sjajnim udarcem glavom pogodio je mrežu Vulića. Zvezda vodi u Subotici protiv Spartaka!

Izvor: MN Press

16:24

22. minut - Prvi žuti karton!

Pokušao je da pobegne po desnoj strani Jovan Mijatović, ali ga je Nemanja Ćalasan nepripisno zaustavio. Za to je dobio žuti karton.

16:20

18. minut - Todoroski!

Prva prilika za domaćina na meču u Subotici. Andrej Todoroski je uputio udarac po zemlji sa ivice kaznenog prostora, ali nije imao previše problema Omri Glazer.

16:10

8. minut - Endiaj!

Preti Zvezda već na početku meča. Centaršut sa desne strane dočekao je senegalski napadač na drugoj stativi, ali je pogodio prečku sa samo nekoliko metara udaljenosti.

16:08

7. minut - Katai!

Odličan udarac Aleksandra Kataija, iz slobodnog udarca sa velike udaljenosti, otišao je preko gola.

16:02

1. minut - Počinjemo!

Fudbaleri Spartaka su krenuli sa centra! Pratimo derbi meč Superlige, okršaj prve i devete ekipe na tabeli.

15:45

Zvezda u sjajnom nizu!

Crvena zvezda ima pet uzastopnih pobeda u Superligi, a baš tim nizom sustigla je Partizan, sa kojim je trenutno bodovno poravnata na vrhu tabele. Istina, Zvezda ima malo bolju gol-razliku i zbog toga je prva na tabeli!

15:30

Lalatović protiv Zvezde!

Od povratka u Srbiju i preuzimanja Spartaka iz Subotice Nenad Lalatović ima dve pobede i poraz, a subotički spartak podigao se na tabeli sa novim trenerom na klupi. Ipak, Zvezda je uvek najteži rival za Nenada Lalatovića.

Do sada su se Lalatović - koji je svojevremeno bio defanzivac, kapiten i trener Crvene zvezde - i njegov nekadašnji klub sastali 21 put! Crvena zvezda je na tim mečevima pobedila čak 16 puta, uz dva remija i tri Lalatovićeve pobede!

15:15

Rezervisti!

Spartak: Bogićević, Dunđerski, Jocić, Krstić, Lukić, Mijić, Rošević, Stajković, Ubiparip, Đuranović

Crvena zvezda: Vasiljević, Bukari, Degenek, Kraso, Lučić, Mijailović, Milunović, Mitrović, Nikolić, Olajinka, Stamenić

15:10

Službena lica

Za pravdu će biti zaduženi:

  • Glavni sudija: Ilić Pavle
  • Prvi pomoćni sudija: Govedarović Aleksandar
  • Drugi pomoćni sudija: Radovanović Uroš
  • Četvrti sudija: Đorđević Nikola
  • Delegat: Glođović Vlado
  • Kontrolor suđenja: Savić Zdravko
  • VAR: Milanović Miloš
  • AVAR: Đorović Nikola
15:05

SASTAVI!

Spartak: Vulić -  vidaković, Ćalasan, Kerkez - Stanojev, Đurasović, Tošeski, Babić - Todoroski, Bijelović, Mudrinski

Crvena zvezda: Glazer - Nedeljković, Dragović, Spajić, Rodić - Knežević, Hvang, Kanga, Katai - Mijatović, Endiaj

14:50

Pretposlednji meč jeseni!

Utakmice 19. kola Superlige pretposlednje su koje će srpski klubovi odigrati tokom jesenjeg dela sezone pošto nakon ove runde ostaju na programu još samo ranije odloženi mečevi 9. kola! Ti susreti biće na programu 20, 21. i 22. decembra, kada će biti spuštena zavesa na fudbalsku godinu u Srbiji.

Spartak će u poslednjem meču ove godine igrati protiv Novog Pazara na gostujućem terenu, a Crvena zvezda će gostovati Partizanu!

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posetite Mondo Pređi na sajt
14:25

Dobar dan!

Fudbaelri Crvene zvezde u 19. kolu Superlige gostuju Spartaku u Subotici, koji od nedavno predvodi Nenad Lalatović. Zvezda ovaj meč mora da dobije kako bi sačuvala prvo mesto na tabeli pred gostovanje Partizanu, što će biti poslednji meč u 2023. godini.

Ukratko

  • Spartak - Crvena zvezda 1:4
  • Pretposlednje kolo
  • Zvezda je lider u Superligi
učitaj još +