Fudbal

ZVEZDA OBJAVILA SAOPŠTENJE USRED UTAKMICE! Superliga, Real Madrid, Barselona, milioni, milijarde... Samo ovo je ISTINA!

Autor Mladen Šolak

FK Crvena zvezda hitno se oglasila i oštro demantovala pisanja medija.

Izvor: MN Press

FK Crvena zvezda oštro je demantovala pisanja medija o tome da je stupila u kontakt sa inostranim klubovima o svom pristupanju takozvanom projektu "Superlige Evrope", koji predvode Real Madrid i Barselona, a koji je suprotstavljen UEFA. Saopštenje FK Crvena zvezda prenosimo u celosti:

"FK Crvena zvezda odlučno demantuje bilo kakvu povezanost sa tzv. projektom "Superlige", i svoju budućnost vidi isključivo u UEFA takmičenjima. Smatramo da fudbal ne može biti u okviru zatvorene lige i po tom pitanju u potpunosti delimo vrednosti koje zastupa UEFA. Crvena zvezda ima odličan odnos i sa UEFA i sa ECA. U okviru najviših organa ECA, Zvezda ima i svoje predstavnike. Kao bivši šampion Evrope, klub svoju dalju budućnost po pitanju takmičenja na Starom kontinentu, vidi jedino i isključivo u okviru takmičenjima pod okriljem UEFA".

Španski portal "Mundo Deportivo" pisao je o Zvezdi u novom tekstu o navodnom planu tvoraca "Superlige", ubrajajući je u timove koje su Real Madrid i Barselona kontaktirali da bi u roku od godinu dana pristupili takmičenju. "Superliga mogla bi da bude kratkotrajno rešenje za finansijske probleme Barselone i Reala, zahvaljujući finansijskoj injekciji od jedne milijarde, koja bi mogla da bude uplaćena kluibovima u slučaju da evropski tribunal sledećeg četvrtka presudi u njihovu korist... Na početku, novo takmičenje bi uključivalo klubove sa evropskim pedigreom i sa rezultatima koji više nisu vrhunski - PSV, Fejnord, Portugalci, Crvena zvezda, Anderleht... Ti timovi dobili bi ekonomsku injekciju i već postoje kontakti sa više od 60 timova koji bi se pridružili projektu".

Ipak, sve navedeno nije istina, što je Zvezda potvrdila. Ovo saopštenje objavljeno je usred utakmice Spartak Subotica - Crvena zvezda koja se igra na Gradskom stadionu na severu Bačke.

BONUS VIDEO: