Bravo!

CELA PORODICA SINIŠE MIHAJLOVIĆA NA STADIONU! Dirljive scene u Seriji A: Obožavali su Srbina!

Autor Dušan Ninković

Udovica Siniše Mihajlovića i njihova deca posetili meč Bolonja - Roma.

Izvor: Massimo Paolone/LaPresse / Shutterstock Editorial / Profimedia

Godinu dana nakon smrti Siniše Mihajlovića, fudbaleri Bolonje savladali su Romu (2:0) u 16. kolu Serije A i sačuvali izuzetno visoku četvrtu poziciju u ligi, a ovaj meč imao je i poseban značaj za porodicu Mihajlović. Gosti domaćeg tima na stadionu bili su članovi porodice Siniše Mihajlovića, legendarnog fudbalera koji nas je napustio!

Miha je svojevremeno bio fudbaler Rome i trener Bolonje, pa je meč i sa te strane imao simboliku - igran je u čast slavnog fudbalera koji se sa Crvenom zvezdom domogao evropskog i svetskog vrha. Nakon odlaska iz Jugoslavije najveći deo karijere i kao igrač i kao trener proveo je u Italiji, gde mu porodica i danas živi!

O tome da Italijani neće zaboraviti jugoslovenskog i srpskog fudbalera govori i situacija pred meč Bolonje i Rome. Mihajlovići su na poklon dobili Sinišinu uramljenu fotografiju iz vremena kada je bio trener Bolonje, a na stadionu se našlo i nekoliko transparenata posvećenih Mihi. Ispod jedne njegove fotografije na tribinama pisalo je "Siniša zauvek u srcu", što dovoljno govori koliko ga navijači Bolonje cene zbog svega što je radio na klupi njihovog tima i zbog velike borbe za klub čak i kada je bio teško bolestan!

Podsećamo, prethodnih dana od Siniše Mihajlovića oprostile su se supruga Arijana i ćerka Viktorija, čije su poruke bile veoma dirljive. Sampdorija, za koju je četiri godine igrao nakon Rome i pre Lacija, odala je počast Srbinu posebnim dresom.

(MONDO/D. N.)

BONUS VIDEO: