Svaka čast!

OVAJ MIHIN DRES IZ ZVEZDE NEMA NIKO, IZNET JE NA OLIMPIKO! Siniša ga obukao SAMO JEDNOM - pogledajte kako izgleda!

Autor Dušan Ninković

Pred meč Lacija i Intera na "Olimpiku" su istaknuta tri dresa srpskog fudbalera!

Izvor: Domenico Cippitelli/IPA Sport/ipa-agency.net / Shutterstock Editorial / Profimedia

Godinu dana nakon smrti legendarnog Siniše Mihajlovića širom Italije se pokazuje koliko ga tamošnji klubovi cene - Sampdorija je pre nekoliko dana prikazala specijalni dres posvećen Mihi, Bolonja je ugostila njegovu porodicu pred meč protiv Rome, a Lacio je ipak uradio najviše! Na stadionu "Olimpiko" pre okršaj sa Interom počasno mesto zauzela su tri dresa koja je tokom karijere nosio Siniša Mihajlović.

Rimski klub je iz svog muzeja izvukao relikvije - dres Siniše Mihajlovića koji je nosio na "Susretu generacija" 2001. godine, revijalnoj utakmici na "Marakani u kojoj su igrali šampioni iz Barija protiv tadašnje generacije crveno-belih. Miha je tada nosio Zvezdinu "osmicu", koja se i ove večeri pojavila u glavnom gradu Italije, gde je pisao istoriju igrajući za Lacio od 1998. do 2004. godine.

Uz taj dres, Lacio je istakao i dres reprezentacije Jugoslavije sa brojem 11 i karakterističnom belom kragnom koju je Miha držao podignutom, a na kraju i jedan dres Lacija, sa kojim je Siniša bio šampion Italije i osvajač Kupa UEFA!

Ova tri predmeta neprocenjive su vrednosti ljubiteljima fudbala u Italiji, a strašan gest Lacija sigurno će naići na aplauze i od strane navijača Intera. Podsećamo, u finišu igračke karijere Mihajlović je iz Lacija prešao upravo u Inter, gde je i završio igračku karijeru u kojoj je nosio dres Vojvodine, Zvezde, Rome, Sampdorije i dva pomenuta kluba.

Sa Crvenom zvezdom je osvojio Kup evropskih šampiona i Interkontinentalni kup i dve domaće titule, sa Jugoslavijom igrao na Mundijalu 1998. godine i Evropskom prvenstvu dve godine kasnije, a u dresu Lacija je prigrabio čak sedam trofeja. U nebeskoplavom dresu rimskog kluba proveo je šest godina, a često je isticao koliko je to važan deo njegove karijere. I Lacio zna to da ceni - pokazali su se večeras u pravom svetlu!

(MONDO/D. N.)

BONUS VIDEO: