Rešeno!

GROBARI BOJKOTUJU DERBI U HUMSKOJ! Igraju Partizan i Zvezda, oni neće da gledaju meč!

Autor Dušan Ninković

Odluka najvatrenijih navijača Partizana je konačna, ne posećuju najveći meč srpskog fudbala.

Izvor: MONDO/Stefan Stojanović

Fudbaleri Partizana i Crvene zvezde u sredu od 18:00 u Humskoj igraju veoma važan "večiti derbi" i odlučuju o jesenjem šampionu u Srbiji, ali već sada je jasno da stadion neće biti pun. Što se tiče navijača crno-belih, za njih je ovaj meč isti kao i svi prethodni u Humskoj ove jeseni, pa će nastaviti da bojkotuju utakmice voljenog tima na svom stadionu.

Odluka da se mečevi bojkotuju dok aktuelna uprava ne napusti klub ostaje na snazi, navodi se u saopštenju navijača, koji su se dan pred meč oglasili. Oni su poručili da žele da stave tačku na spekulacije i da potvrde da neće gledati najvažniju utakmicu srpskog fudbala! Isto tako bilo je i krajem septembra, kada je prvobitno zakazan 171. "večiti derbi".

"S obzirom na to da se odloženi 171. večiti derbi igra u sredu, a da ponovo kolaju razne priče i spekulacije oko toga da li se Grobari pojavljuju na stadionu, vreme je da se sve te kafanske priče opovrgnu i stavi tačka na njih. Karte za jug puštene su u slobodnu prodaju, ali još jednom apelujemo na sve da ih ne kupuju, jer je više nego ikad potrebno da budemo jedinstveni u ovoj odluci! Jedan derbi ne sme da bude razlog da se odustane od borbe za bolje dane kluba, koja je mnogo dublja i teža. Od početka bojkota apsolutno se ništa nije promenilo, Vazura i pijuni su i dalje tu gde jesu, stadion se i dalje raspada, omladinska škola propada, Teleoptik i dalje prokišnjava, dugovi su toliki da je normalno funkcionisanje kluba svakog dana dovedeno u pitanje, a na sve to su uspeli da nam podele sportsko društvo i da nam zbog ličnih interesa unesu nemire i u druge sekcije. Igrači i radna zajednica nemaju redovna primanja pa je u skladu s tim još i dobro što smo u ovom periodu godine i dalje, koliko toliko, još uvek konkurentni za prvo mesto. Ujedno, velike utakmice su i one na kojima se naše odsustvo najviše oseća, pa samim tim i bojkot ima najveći efekat baš na ovakvim utakmicama. Sada se pokazuje svest i odlučnost! Sada pokazujemo da li nam je zaista bitna borba za nešto više i bolje, a to ne sme da nam slomi želja za derbijem, nezrelost i nerazmišljanje na duge staze", navodi se u saopštenju navijačke grupe!

Podsećamo, navijači Partizana tokom čitave sezone bojkotuju mečeve na domaćem terenu i ne posećuju južnu tribinu stadion a u Humskoj, već odlaze samo na gostovanja. Na utakmicama koje su fudbaleri Partizana igrali kao gosti, navijačka grupa je pružala maksimalnu podršku igračima i pravila fantastičnu atmosferu.

Njihov pritisak na čelne ljude kluba samo je delimično urodio plodom - doskorašnji predsednik Milorad Vučelić jedini je podneo ostavku, što nije zadovoljilo navijače. Iz saopštenja koje su potpisali može se zakljujčiti da im je cilj odlazak generalnog direktora Miloša Vazure.

(MONDO/D. N.)

BONUS VIDEO: