KRAJ?

LEGENDA UDARILA NA TERZIĆA! Sve je PUKLO u svlačionici, trener ovo NE MOŽE da "preživi"

Autor Milutin Vujičić

Edin Terzić pred smenom u Borusiji Dortmund zbog lošeg odnosa sa legendom kluba.

Izvor: Profimedia/ IMAGO

Borusija Dortmund je u očajnoj formi u poslednje vreme i nema pobedu na šest poslednjih utakmica, ali to nije najveći problem njihovog trenera Edina Terzića. I dok neki veruju da bi rezultati mogli da se poprave u narednom periodu, pošto slede mečevi sa Darmštadom, Kelnom, Bohumom i Hajdenhajmom, veći je problem što je atmosfera u svlačionici katastrofalna jer je Terzić izgubio poverenje svojih igrača.

Prema informacijama nemačkog tabloida "Bild", u toku je pobuna protiv Terzića koju predvodi legenda kluba Marko Rojs. Njemu je više dosta taktičkih rešenja trenera poreklom iz Bosne i Hercegovine, pošto je mnogo toga menjao i igrači su polako gubili veru u sebe i više ne znaju kako treba da igraju.

Najveći problem desio se naravno iz ličnih interesa, kada je posle nesuglasica između trenera i igrača - Terzić odlučio da za meč protiv Majnca ostavi Rojsa na klupi. To je jako povredilo Rojsa jer je već više od decenije član Dortmunda i njihov je najbolji igrač u tom periodu, dok je Terzić želeo malo da "promeša karte" i pokaže da više ne zavisi od njega. Međutim, očigledno je da je i sujeta odigrala svoju ulogu.

Interesantno je da je Terzić (41) duže u Dortmundu od Rojsa jer je došao još 2010. godine kao skaut. Malo po malo, napredovao je kroz ulogu pomoćnog trenera u mlađim kategorijama, pa je potom bio privremeni trener Dortmunda, dok je potom preuzeo i ulogu glavnog trenera. 

Podsetimo, prošle sezone je Dortmund u poslednjem kolu izgubio titulu, a Terzić je uprkos tome "preživeo" na klupi.

BONUS VIDEO:

(MONDO - M.V.)