Fudbal

KRAJ - ZVEZDA SMENILA BAHARA, VRAĆA SVOG NAJBOLJEG TRENERA!

Autor Mladen Šolak

Crveno-beli ostali bez prvog mesta i šefa stručnog štaba. Već je poznato ko će ga zameniti!

Izvor: MN Press

FK Crvena zvezda otpustila je Baraka Bahara, nezvanično saznaje MONDO. Njega će zameniti Vladan Milojević, što bi uskoro trebalo da bude i ozvaničeno!

Posle poraza od Partizana u 171. "večitom" derbiju i ispuštanja prvog mesta na tabeli Superlige, Izraelac će naputiti stadion "Rajko Mitić" - šest meseci nakon što je preuzeo crveno-bele. Umesto njega, na klupu će sesti najznačajniji Zvezdin trener od Barija i Tokija 1991, koji ju je dva puta uveo u gupnu fazu Ligu šampiona kroz kvalifikacije i osvajao domaće titule. Na njemu je da stabilizuje najskuplju ekipu u Zvezdinoj istoriji, koja je pod Baharovim vođstvom mesecima lutala zajedno sa trenerom.

Nakon bolnog poraza od crno-belih, u Zvezdi su procenili da su dovoljno trpeli neuspešnog Izraelca, koji je bio prvi trener crveno-belih sa garantovanim mestom u grupnoj fazi Lige šampiona, ali u njoj nije napravio nijedan značajan rezultat, a u Superligi je doživeo čak tri poraza - od Voždovca, Čukaričkog i Partizana.

Sa druge strane, Vladan Milojević, tvorac moćne Crvene zvezde, 3. decembra se zvanično rastao sa Apoelom iz Limasola, u kojem je radoi od kraja avgusta. On je vodio Crvenu zvezdu od 2017. do 2019, kada je ustupio mesto Dejanu Stankoviću, a karijera ga je posle "Marakane" vodila u Al-Ahli iz Saudijske Arabije, AEK iz Atine, Al-Itifak iz Saudijske Arabije, kao i u APOEL iz Nikozije. Sada je vreme za njegov drugi mandat na "Marakani", gde je bio i igrač i trener omladinaca.

Na klupi Crvene zvezde, Barak Bahar vodio je ekipu u 27 utakmica, ostvario 17 pobeda, uz dva remija i čak osam poraza. Iako je imao ugovor do 30. juna 2026. godine, odavno je postalo jasno da Izraelac neće dugo ostati na "Marakani", a neuspeh u derbiju je bio još jedna potvrda da je vreme za rastanak. Zvezda je izgubila derbi, a dobila novog trenera - najuspešnijeg kojeg je imala u poslednjih 30 godina. 

Barak Bahar ostavio je za sobom ekipu na drugom mestu Superlige, bez Evrope na proleće i bez jasne ideje u kojoj formaciji bi Zvezda trebalo da igra i ko su prva rešenja na većini pozicija. Takav je slučaj bio u velikoj meri i u 171. večitom derbiju, gde je Partizan kažnjavao pre svega defanzivne propuste gosta, eksploatisao brisani prostor u veznom redu i najkonkretnije kaznio teško razumljivu odluku da Bahar izvuče iz igre desnog beka Kostu Nedeljkovića. Praktično pola minuta nakon što je izašao iz igre, Partizan je dao drugi i odlučujjući gol iskoristivši "rupu" koja je ostala baš na desnoj strani Zvezdine odbrane. Bila je to poslednja Baharova greška u Zvezdi.

(MONDO - M.Š)

BONUS VIDEO: