SADA JE JASNO

ZVEZDA ĆE PLAĆATI BAHARA DOK NE NAĐE NOVI KLUB! Oglasio se Zvezdan Terzić: Evo šta se dešava sa platom posle otkaza!

Autor Milutin Vujičić

Generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić o rastanku sa Barakom Baharom.

Izvor: MN Press

Generalni direktor Zvezdan Terzić je na današnjoj konferenciji za medije potvrdio da se Crvena zvezda rastaje sa trenerom Barakom Baharom, uz poruku da klub nije ispunio ciljeve koje je zacrtao. Terzić se prvo izvinio "najširoj zvezdaškoj javnosti" dodavši da kada nema rezultata - prvi strada trener.

"Želim da se zahvalim Baharu na šestomesečnoj saradnji, uradio je mnogo dobrih stvari i kvalitetnih o kojima možemo da govorimo. Drago mi je da se rastajemo kao prijatelji, svestan je možda i nerealnih očekivanja koje je Zvezda imala u ovom periodu, i pored ogromne volje. Rastajemo se kao prijatelji i želim da prekinem priče da će advokati imati pune ruke posla, da ćemo morati da platimo penale...", kazio je Terzić i objasnio šta se dešava sa njegovim ugovorom.

Bahar je imao ugovor do 2026. godine, uz platu od 1,2 miliona evra po sezoni, a kada dođe do raskida - Zvezda mora da plati sve do kraja. Ipak, Terzić ističe da to neće biti baš tako: "Ugovor je potpisan na tri godine, Bahar je imao svoju platu i imaće pravo da prima platu dok ne nađe posao. Neće da uzima pare koje nije zaradio, ubrzo će naći klub i tada prestaje naša obaveza plaćanja plate njemu. Žao mi je zbog prekida saradnje, radi se o odličnom treneru, radi se o treneru koji je došao da napravimo iskorak u Evropi. Bahar je odličan čovek i neke stvari se nisu poklopile od one euforije. Zna da sa ovim skupom igrača nije smeo da završi jesen kao drugoplasirani. Da budem iskren, ne u njegovu odbranu, njemu se sve svelo u dve utakmice na sreću. To su utakmice u Bernu i protiv Partizana u Humskoj. Obe utakmice smo zaslužili da pobedimo, ali nećemo da pričamo o statistici, to je kao bikini", zaključio je Terzić.

Takođe, istakao je da je Zvezda i ranije bila pod pritiskom da smeni Bahara, ali kao "ozbiljan klub to nije želela da radi na svaka dva meseca", kao i da bi Bahar ostao na klupi crveno-belih da je pobedio Partizan. Uz to, Terzić je potvrdio da će novi trener Vladan Milojević biti promovisan u petak u 13 časova, ako se dogovori danas sa čelnicima.

BONUS VIDEO:

(MONDO - M.V.)