Fudbal

4 GODINE JE STARIJI OD MAJKE, A ZVEZDA MU DAJE UGOVOR! Rade Bogdanović raspalio po klubu: Voleo bih da neko objasni!

Autor Mladen Šolak

Bivši fudbaler osuo paljbu po transfer-politici crveno-belih.

Izvor: TV Prva/screenshot

Bivši fudbaler, a sada stručni TV konsultant Rade Bogdanović kritikovao je transfer-politiku FK Crvena zvezda posle poraza u 171. "večitom derbiju" i nakon neuspešne polusezone crveno-belih. "Koliko su samo novca slupali i koliko su pogrešnih igrača doveli... Da su hteli i da ih je neko platio da kupe pogrešne, ne bi u tome uspeli. Evo vam klasičan primer, kupite centarfora Endiajea koji je igrao u Turskoj. Zamislite, ispred očiju Fenerbahčea, Bešiktaša, Galatasaraja, a njihov buđelar je bez dna. Koliko košta - ja to platim. Ti klubovi i u njemu nisu videli nikakav kvalitet, Fener je kupio Džeka u 37, 38. godini života. Voleo bih da mi neko kaže ko ga je predložio, ko ga je doveo, kompletan transfer", rekao je on.

Kritikovao je i rad Marka Marina, bivšeg asa Zvezde a sada tehničkog direktora kluba. On je tom prilikom kritikovai i potpisivanje novog ugovora sa Gelorom Kangom, podsetivši pritom na optužbe iz Afrike da je Zvezdin vezista stariji nego što jeste. "Jako čudan mi je njihov način kupovine, ali ne dajem ja novac, pa ne mogu da komentarišem. Imate Kangu, za koga je 'dokazano' da se rodio četiri godine posle smrti rođene majke, a Crvena zvezda mu daje novi trogodišnji ugovor. Pa, dajte nam objasnite tu, u čemu je fora. Imate Marka Marina koji je sportski direktor, koliko ima godina, 35, 36, napustio je fudbal... Ne može tih godina neko da bude šef skauting službe u jednom takvom klubu".

Iako nema zvanične potvrde da je Kanga "četiri godine stariji od majke", Fudbalski savez Konga optužio ga je da je rođen u toj zemlji i izneo dokumente o Kangi, na osnovu kojih tvrdi da nije imao pravo da nastupa za Gabon, tvrdeći da je njegovo pravo ime "Kijaku Kijagu Kijanga"

Prema njegovom mišljenju, Vladan Milojević imaće veoma težak zadatak u pokušaju da ponovi svoje prethodne uspehe na "Marakani". "Ja se nikad ne bih vratio na mesto uspeha. To je moja prva impresija. Bio sam sa njim u vojsci, jako sam dobar i drug sa njim, svu sreću mu želim, ali biće jako puno problema da napravi ono što je napravio. To je bilo nenapravljivo. Vraća se na mesto uspeha i ako to povrdi, ja mu svu sreću želim"

Upitan za pobedu Partizana u 171. "večitom derbiju", istakao je da je "MVP" trener crno-belih, Igor Duljaj. "Derbi? Negledljiv! Sem borbenosti, nema tu ničega. Zašto? Jer imaju loš kvalitet, i jedni i drugi. S tim da razumem Partizan i Igora Duljaja, nije prošao dobro pripreme sa ekipom, Partizan je u velikom organizacionom problemu, deluje da je sam, pa je njegov uspeh veći time što je na prvom mestu ispred Zvezde. Nekad mi ga je žao na vetrometini, sam se bori, nigde nikoga iza njega. To je uspeh tri puta veći u nečijim očima"

BONUS VIDEO: