Počivaj!

LJUBIMAC NAVIJAČA ZVEZDE POGINUO PRE 22 GODINE! Bio je majstor za derbi, ispraćen sa 5.000 belih ruža!

Autor Dušan Ninković

Nekadašnji fudbaler Crvene zvezde poginuo u saobraćajnoj nesreći nakon što je izgubio kontrolu nad vozilom.

Izvor: MN Press

Na današnji dan pre tačno 22 godine poginuo je nekadašnji fudbaler Crvene zvezde - Jovan "Cune" Gojković (27). Navijači Crvene zvezde čuli su tragične vesti o svom ljubimcu, koji je život izgubio u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila na Novom Beogradu, tokom pauze u sezoni koju je Gojković koristio za godišnji odmor.

U tom trenutku fudbaler grčkog Iraklisa vraćao se iz Stare Pazove za Beograd, a loše stanje na puteva bilo je krivo za saobraćajnu nesreću. Kobnog 22. decembra 2001. godine, u ranim jutarnjim časovima, Gojković je izgubio kontrolu nad vozilom kojim je upravljao po ledu, a nakon sletanja sa puta udario je u banderu.

Iraklis ga je na večni počinak ispratio sa 5.000 belih ruža, a navijači tog tima i danas ga pamte kao jednog od najboljih veznih fudbalera koji su nosili dres njihovog voljenog tima. Jovan gojković je imao dogovoren transfer u slavni Olimpijakos, čije je veliko pojačanje trebalo da bude. Ovako je igrao u dresu Zvezde: 

Podsećamo, Jovan "Cune" Gojković prve fudbalske korake napravio je u Zadrugaru iz Donje Trepče u kojoj je odrastao, a zatim je nosio dres BIP Čačka i čačanskog Borca u čijem je seniorskom timu proveo tri sezone. Usledilo je godinu dana u Čukaričkom, zatim tri godine nastupa za Crvenu zvezdu i jedna sezona u grčkom Iraklisu.

Navijači Zvezde najviše ga pamte po nastupima u derbiju - kada je Partizan savladan 4:0 u 110. "večitom derbiju", Gojković je svojom majstorijom postavio konačan rezultat. Sa Crvenom zvezdom je osvojio prvenstvo i dva trofeja u Kupu Jugoslavije, a za seniorski reprezentaciju Jugoslavije nastupio je tokom gostovanja Izraelu 1998. godine. Od 2019. godine jedna ulica na teritoriji opštine Čukarica nosi ime po nekadašnjem fudbaleru.

(MONDO/D. N.)

BONUS VIDEO: