Otišao!

BIVŠI IGRAČ ZVEZDE "OPLJAČKAO" BRAZILSKOG VELIKANA! Odigrao 103 minuta, trpeli ga godinama - više neće!

Autor Dušan Ninković

Nekadašnji fudbaler Crvene zvezde Žonatan Kafu napušta klub u kojem su svi presrećni što mu vide leđa.

Izvor: MONDO/Stefan Stojanović

Navijače Crvene zvezde prvo je nervirao kada je kao fudbaler Ludogoreca napravio haos odbrani tima koji je vodio Miodrag "Grof" Božović, a zatim i kada je kao prvotimac crveno-belih trebalo da donese velike stvari. Slično osećanje sada imaju navijači Korintijansa, koji jedva čekaju da vide odlazak Žonatana Kafua (32) nakon isteka njegovog trogodišnjeg ugovora!

Jedan deo karijere i ugovora sa Korintijansom odradio je na pozajmici u Kujabi, a sada je slobodan da traži novu sredinu u kojoj će dobiti šansu da se fudbalski vrati. U Kujabi je zapravo odradio dve pozajmice i odigrao preko 100 mečeva, ali Korintijans nema ništa od toga - u dresu slavnijeg brazilskog kluba nastupio je na samo tri meča. Za 103 minuta igre inkasirao je 1.500.000 evra, pa je jasno zašto su u klubu presrećni što je ugovor konačno istekao!

Brazilski fudbaler jedan je od nekoliko fudbalera slavnog Korintijansa kojima ističu ugovori sa klubom, pa će morati da potraže sreću na drugoj adresi. Na radost navijača Korintijansa oni više neće morati da gledaju Žonatana Kafua, a ni njihov klub neće morati da ga papreno plaća za nikakav učinak. 

Žonatan Kafu je počeo karijeru u Desportivu Brazil, a nakon još nekoliko manjih klubova stigao je do Ponta Prete, Sao Paula, pa Ludogoreca, Bordoa, Crvene zvezde, Al-Hazema u Saudijskoj Arabiji i na kraju Korintijansa u svojoj rodnoj zemlji. U Crvenoj zvezdi je odigrao samo devet mečeva i postigao dva gola, pa je s pravom ostao zapamćen kao jedan od najvećih transfer promašaja - za pozajmicu je Francuzima plaćeno 700.000 evra.

MONDO/D. N.)

BONUS VIDEO: