ŠTA TI BI!?

UPAO SA MOTORNOM TESTEROM KOD KOMŠIJE U KUĆU! Zbog onoga što je uradio, slavni golman duguje 420 hiljada evra!

Autor Milutin Vujičić

Jens Leman imao je "pakleni plan" zbog svog komšije.

Izvor: Revierfoto / imago sportfotodienst / Profimedia

Čuveni golman Jens Leman (54) uništio je prošle godine svom komšiji garažu - i to motornom testerom - i zbog toga ga je posle bizarnog suđenja sačekala ozbiljna kazna. Komšija je pobedio na suđenju u Starnbergu i dobiće 420 hiljada evra za oštećenje imovine, što je sigurno mnogo više nego što je garaža vredela.

Takođe, Leman je kažnjen i zbog nedoličnog ponašanja i pokušaja prevare, a Lemanu nije pomoglo ni što je na suđenju tvrdio da se ničega ne seća. Na taj način, završeno je jedan od najčudnijih slučaja u Nemačkoj, pošto Lemanov komšija ni pod tačkom razno nije želeo da se "dogovori" i spreči golmana bruke. "Nema sumnje da su optužbe protiv bivšeg reprezentativca Nemačke istinite", rekao je glavni javni tužilac Štefan Krojcer.

Zašto je Jens Leman uopšte poludeo na komšiju? Navodno, Lemanu je smetala garaža njegovog komšije jer mu je "zaklanjala pogled na jezero" iz kuće, tako da nakon pokušaja da ga uveri da je sam sruši - odlučio je da je sam iseče. Osmislio je to pažljivo jer je isekao strujni kabl i mislio da je tako onesposobio kameru, ali je ipak snimljen na delu - jer su imale baterije.

Jens Leman crveni karton
Izvor: YouTube/ElangH

Leman je inače karijeru počeo još osamdesetih godina u dresu Šalkea, potom je kratko bio u Milanu (1998/89), potom se vratio u Nemačku u dresu Dortmunda, dok je možda i najslavnije dane proveo u Arsenalu od 2003. do 2008. godine kada je igrao finale Lige šampiona. Ipak, neće ga pamtiti po dobrom jer je protiv Barselone 2006. godine dobio crveni karton i ostavio svoj tim na cedilu još u 18. minutu.

Igrao je potom i za Štutgart, dok je karijeru ipak završio u Arsenalu 2011. U dresu reprezentacije Nemačke odigrao je 61 utakmicu, što je više nego odlično ako znamo ko mu je bio konkurencija.

BONUS VIDEO:

(MONDO - M.V.)