Fudbal

MARKO, DOKTORE FUDBALA! "Đuzepe Meaca" se poklonio Srbinu - i igrači Intera ostali bez teksta zbog ovog poteza (VIDEO)

Autor Mladen Šolak

Marko Arnautović oduševio sve potezom!

Izvor: TV Arena sport

Marko Arnautović, austrijski fudbaler srpskih korena, ponovo je podsetio sve u Seriji A na to koliki je majstor. U pobedi Intera protiv Lećea ove subote (2:0), on je spektakularno asistirao asu nerazura Nikolu Bareli, za gol u 78. minutu, kojim je postavio konačan rezultat. Arnautović je video kretnju igrača kome je idol Dejan Stanković, proigrao ga je petom, a Italijanu je posle toga preostao lakši deo posla - da matira golmana Vladimira Falkonea.

Arnautović (34) stigao je u Inter u avgustu ove godine na pozajmicu iz Bolonje za pet miliona evra i danas je ostvario drugu asistenciju u Seriji A. Trebalo bi naglasiti da je zbog povrede zadnje lože propustio šest utakmica i da je danas prvi put proveo na terenu više od 34 minuta ove sezone, jer je odigrao ceo meč.

Pogledajte Arnautovićevu asistenciju:

Arnautović igra u Italiji od 2021. godine, kada je iz Kine došao kod Siniše Mihajlovića u Bolonju i u njenom dresu takođe oduševljavao navijače i dokazivao klasu. Postigao je 25 golova za taj tim pre selidbe na stadion "Đuzepe Meaca", gde je sa Interom kao veliki talenat krajem pretprošle decenije bio prvak Italije, osvajač duple krune i Lige šampiona pod vođstvom Žozea Murinja. Doduše, tada je njegov učinak bio minimalan, jer je kao 21-godišnjak odigrao samo tri meča za prvi tim Intera, sva tri u Seriji A. Potom se afirmisao u Verderu, nastupao četiri godine za Stouk, dve za Vest Hem, dobre igre naplatio u Kini, igrajući za Šangaj Port. Sve to vreme igrao je za reprezentaciju Austrije i postao njena legenda, sa čak 111 nastupa i 36 postignutih golova.

Prvi gol za Inter postigao je nemački internacionalac Jan Bisek (23), a tim Simonea Inzagija pobedom je odmakao drugoplasiranom Juventusu četiri boda prednosti. Torinezi su pobedili u subotu Frozinone 2:1, čudesnim golom Dušana Vlahovića, sigurno najlepšim od kada je stigao u Torino u januaru prošle godine.

(MONDO - M.Š)

BONUS VIDEO: