Neverovatno!

REPREZENTATIVAC JUGOSLAVIJE PEVA TOMPSONOV "HIT"! Skandal - Hrvatskoj dodao i deo BiH! (VIDEO)

Autor Dušan Ninković

Čuveni fudbaler Blaž Slišković, nekadašnji reprezentativac jugoslavije, pevao o hrvatskom delu Bosne i Hercegvoine.

Izvor: Instagram/romano_obilinovic

Nekadašnji fudbalski reprezentativac Jugoslavije, a kasnije selektor Bosne i Hercegovine Blaž "Baka" Slišković nalazi se u centru pažnje sarajevskih medija. Na premijernom turniru "Četiri kafića" u Ljubuškom jedan od gostiju bio je i bivši fudbaler Hajduka iz Splita, koji se u društvu još nekoliko nekadašnjih fudbalera opustio malo više nego što je trebalo - nakon jedne navijačke pesme tima iz Splita zapevao je i "hit" Marka Perkovića Tompsona!

Na repertoaru nekadašnjeg jugoslovenskog reprezentativca prvo je bila pesma "Zbog jedne ljubavi", koju često peva "Torcida". Reč je o jednoj od najlepših navijačkih pesama na ovim prostorima i u njenim stihovima nema ničega spornog. Ipak, drugi stori koji je na Instagramu podelio bivši hrvatski fudbaler Romano Obilinović pokazuje blaža Sliškovića kako uz pratnju muzike peva Tompsonovu pesmu "Lijepa li si", a u kojoj je iskazuju jasne pretenzije na teritoriju Bosne i Hercegovine - na čijoj je teritoriji Baka rođen i čiji je selektor kasnije bio! Uz istu numeru Hrvati su slavili pobedu nad Brazilom u Kataru, pa se oglašavao čak i Hakan Šukur! Poslušajte kako je to izgledalo u Ljubuškom:

Kroz pesmu koja nabraja sve teritorije na koje se deli Hrvatska nekoliko puta se provlači stih "Herceg-Bosno, srce ponosno", iako ta teritorija nije u sastavu današnje Hrvatske. Reč je o teritoriji koja pripada Bosni i Hercegovini, a kao samoproglašena država postojala je između 1991. i 1996. godine. Na tom području je na početku građanskog rata u Jugoslaviji živela skoro 1.500.000 ljudi, a Hrvati su bili najbrojniji, sa oko 45 odsto.

Sedište Herceg-Bosne bilo je u Mostaru, ali još nekoliko gradova u okolini veoma su važni za hrvatsku zajednicu u današnjoj BiH. Poput srpskih sportista rođeni u Republici Srpskoj, hrvatski sportisti iz ovih predela biraju da u profesionalnim karijerama predstavljaju Hrvatsku. Takav slučaj nije bio sa Sliškovićem, koji je rođen u Mostaru, nastupao za Hajduk iz Splita, Hrvatski Dragovoljac i Zrinjski - najbolji klub Hrvata u BiH - ali i za reprezentaciju Bosne i Hercegovine čiji je dres kao kapiten obukao tri puta na nezvaničnim mečevima tokom ratne 1993. godine. Dres Jugoslavije obukao je 26 puta.

(MONDO/D. N.)

BONUS VIDEO: