KRAJ!

ZLATAN JE NA SVAKI BOŽIĆ PROVOCIRAO VERNIKE: Hrvati su besneli, a sada je prekinuo tradiciju - evo i šta je RAZLOG!

Autor Milutin Vujičić

Zlatan Ibrahimović dolazi iz mešovitog braka i u njegovoj kući se obeležavao i Božić. Međutim, godinama je "peckao" vernike objavama na Instagramu. Sve do 2023. Sada se nešto promenilo.

Izvor: YouTube/AC Milan/Screenshot

Švedski napadač Zlatan Ibrahimović imao je neobičnu tradiciju da na čudan način "čestita" Božić svim hrišćanskim vernicima koji obeležavaju praznik po gregorijanskom kalendaru. Još od 2018. godine je na svaki Božić objavljivao kontroverzne fotografije kojima je nervirao sve vernike, posebno u Hrvatskoj. Razlog je banalan, iako o tome nikada nije javno govorio, odnosno može samo da se zaključi da voli da izaziva pažnju "provocira", što je svakako deo njegovog karaktera.

O čemu se radi? Viđali smo da Zlatan uz "čestitku" za Božić stavlja i srednji prst, zimus je to učinio i tako što je podelio fotografiju na kojoj je samo u šortsu u bokserskom ringu. Napisao je tek "Merry ChristmaZ", stavljajući svoj zaštitni znak - slovo Z na kraj čestitke za Božić, dok je u 2023. godini odlučio da prekine ovu tradiciju.

Ima još vremena, međutim Zlatan Ibrahimović se prvi put za pet godina nije obratio na Božić i izazvao pažnju svojom objavom. Navijači se već pitaju o čemu se radi, ali logičkim zaključivanjem lako se dolazi do rešenja. Ibrahimović je pre samo nekoliko meseci završio igračku karijeru i nedugo potom je preuzeo novu funkciju u Milanu koja podrazumeva da bude daleko ozbiljniji nego što smo to do sada navikli od njega.

Ibrahimović je postao savetnik vlasnika kluba, s tim da će imati i šira ovlašćenja kada su u pitanju angažovanja fudbalera, trenera i direktora, što znači da ne treba da skreće pažnju na sebe objavama na društvenim mrežama. Kamoli da provocira vernike koji su mu zamerali na ranijem ponašanju. Ovako su izgledale njegove objave: 

Ibra inače dolazi iz mešovitog braka pošto mu je otac muslimanske i majka katoličke vere, ali je mnogima sporna fotografija sa srednjim prstom protumačena kao "ismevanje hrišćanske vere". Razlog zbog kog Ibrahimović "kači" takvu poruku na društvene mreže je krajnje banalan - samo kako bi izazvao reakciju ljudi, pošto je video da mu je prvi put upalilo. Počelo je sve 2018. godine i očigledno je postalo tradicija. Reklo bi se da je Zlatan samo Zlatan i da voli da bude u centru pažnje.

Inače, redovno sa svojom porodicom proslavlja Božić, što je otkrio u jednom ranijem intervjuu: "Ne, moja deca više ne veruju u Deda Mraza, samo u tatu. Da li slavim Božić? Mislim da je to sjajna tradicija, ako ste iz Švedske to vam znači. Tu su pokloni i ostale stvari", pričao je Zlatan.

Pogledajte i kako izgleda Helena Segar, supruga Zlatana Ibrahimovića, koja je od njega starija deceniju i sa kojom ima dvojicu sinova - Maksimilijana i Vinsenta. 

BONUS VIDEO:

(MONDO - M.V.)