AU!

SKANDAL - VIDELI ŠTA TADIĆ I OSTALI NOSE I REKLI: NE MOŽETE NA TEREN! Otkazano finale zbog majica, sat vremena pred meč!

Autor Milutin Vujičić

Odluka da se Superkup Turske igra u Saudijskoj Arabiji bila je potpuno pogrešna.

Izvor: Serhat Cagdas / AFP / Profimedia

Superkup Turske trebalo je da se odigra večeras u Rijadu (Saudijska Arabija), ali je otkazan u zadnji čas. Nekoliko sati pred meč počele su da stižu neverovatne informacije da fudbaleri Galatasaraja i Fenerbahčea neće istrčati na teren ako organizatori ne prihvate njihove uslove, a na kraju se ispostavilo da je to ujedinilo dva rivalska kluba.

O čemu se radi? Fudbaleri dva tima želeli su da izađu na teren u majicama sa likom Mustafe Kemala Ataturka, čuvenog predsednika i osnivača moderne Turske, dok je takođe trebalo da drže i transparent sa jednom njegovom poznatom izjavom. Navodno, i navijači su imali spremnu koreografiju posveđenom čuvenom turskom vođi, a kada su za to čuli u Saudijskoj Arabiji, pobesneli su i učinili sve to da sabotiraju. Čak ni himnu nisu hteli da puste!

Prvo su pitali klubove da li je moguće da se "preskoči" taj deo i da igrači izađu bez majica, međutim Fenerbahče i Galatasaraj su bili čvrsti u svojim stavovima i nisu želeli ni po koju cenu da prihvate bilo kakav kompromis. Nije ni Saudijska Arabija želela da bude zemlja u kojoj se veliča vođa Turske, tako da je na kraju utakmica otkazana.

Za sada nema informacija da li će se meč - na kome je Fenerbahče trebalo da predvodi Dušan Tadić - uopšte odigrati, a kamoli gde bi to moglo da bude. U međuvremenu je Antalijaspor pozvao dva kluba na njihov stadion da igraju finale...


BONUS VIDEO:

(MONDO - M.V.)