Fudbal

LUKA JOVIĆ EKSPLODIRAO U ITALIJI - JOŠ 2 GOLA! San Siro se poklonio Srbinu, rešeta u dresu Milana (VIDEO)

Autor Mladen Šolak

Srpski centarfor postigao još dva gola za Milan - i to za poluvreme!

Izvor: Gianluca Ricci/IPA Sport / ipa-a / PA Images / Profimedia

Ovakvog Luku Jovića pamtimo i čekamo! U utorak uveče dao je dva gola za Milan već do poluvremena utakmice protiv Kaljarija u osmini finala Kupa Italije. Srpski golgeter tako je postigao čak pet golova u poslednjih 195 minuta na terenu u dresu roso-nera, što nagoveštava njegov povratak na nivo na kojem je blistao u Ajntrahtu i zbog kojeg ga je Real Madrid platio 63 miliona evra pre četiri i po godine.

Pre golova protiv Kaljarija, za vođstvo 2:0 na poluvremenu, 26-godišnji centarfor bio je strelac i mečevima Serije A protiv Frozinonea, Atalante i Salernitane. Ti mečevi i hici bili su uvod u njegov još raspucaniji nastup u Kupu u utorak uveče. U 29. minutu primio je na ivici peterca perfektnu loptu Tea Ernandeza sa leve strane i lako matirao Borisa Radunovića, a onda je u 42. minutu šutirao u srpskog golmana, ali je on loše intervenisao i lopta je završila u mreži gostiju na San Siru.

Čekao je Milan Luku Jovića od letos, 10 mečeva ga je istrpeo bez pogotka,a onda je Srbin u poslednjih mesec dana proigrao. Ako ovako nastavi da koristi šansu kod Stefana Piolija, selektor reprezentacije Dragan Stojković Piksi opet će morati da ga uzme u obzir kada na proleće bude okupljao "orlove" na pripremnim utakmicama za Evropsko prvenstvo u Nemačkoj (14. jun - 14. jul).

Luka je bio deo tima na prethodna dva velika turnira, na Mundijalima u Rusiji i Kataru, a uz ovakvu golgetersku formu u Milanu, mogao bi da izbori svoje mesto i na istorijskom nastupu naše reprezentacije na Evropskom prvenstvu - prvom u ovom veku. Pogledajte kako je Luka Jović dao golove protv Kaljarija:

(MONDO - M.Š)

BONUS VIDEO: