OPA!

KOŠTAO KAO ČETIRI RONALDA, A NIJE MU NI DO KOLENA! Matić ga "otkucao" treneru, bahati Englez oteran!

Autor Milutin Vujičić

Džejdon Sančo je jedno od najvećih razočaranja Mančester junajteda u poslednjih nekoliko godina.

Izvor: News Images / ddp USA / Profimedia

Engleski fudbaler Džejdon Sančo napustiće Mančester junajted u toku ove nedelje pošto je konačno postignut dogovor o njegovoj pozajmici u Borusiju iz Dortmunda. Oklevali su "milioneri", bili nesigurni da li žele da vrate svog bivšeg fudbalera, ali na kraju zbog slabijih rezultata u finišu prvog dela sezone, trener Edin Terzić i sportski sektor prihvatio je "u naručje" brzonogog Engleza koji nije ni svoja bleda senka od odlaska iz Nemačke.

Sančo je u leto 2021. godine stigao u Mančester junajted za 85 miliona evra, četiri puta više nego što su "crveni đavoli" platili recimo Kristijana Ronalda, a za dve i po godine na "Old Trafordu" ne da nije pokazao ništa, nego je uspeo i da se posvađa sa trenerom Erikom ten Hagom. A kako i ne bi, Matić ga je "otkucao" da kasni na treninge...

Sančo je tako ove sezone odigrao samo tri utakmice u Premijer ligi (ukupno 76 minuta), a Ten Hag ga je precrtao iz tima zbog nediscipline i nepoštovanja. Mislio je Sančo da će Holanđanin biti smenjen i da će mu svanuti, ali uzalud, Mančester junajted je podržao svog trenera i zato je mladi engleski fudbaler morao da ode. Ne samo zbog toga što sigurno neće igrati, nego i zato što Evropsko prvenstvo "kuca na vrata" i ovo mu je jedina šansa da se nametne Garetu Sautgejtu.

Sančo je inače dete Mančester sitija, a u dresu Dortmunda je na 137 utakmica učestvovao u više od 100 golova - postigao je 50 i asistirao za 64. Te brojke nije uspeo ni blizu da ponovi u Junajtedu i zabeležio je 12 golova i šest asistencija za 82 utakmice.

Videćemo da li će se na staro vratiti u Nemačkoj ili je ovo još jedna protraćena karijera...

BONUS VIDEO:

(MONDO - M.V.)