Fudbal

ITALIJA BRUJI O LUKI JOVIĆU - SERIJA A SE OGLASILA "Ovo je uspeo samo on i NIKO više!"

Autor Mladen Šolak

Luka Jović pronašao je formu i samopouzdanje, pa su golovi došli kao rezultat. Neka nastavi ovako!

Izvor: Italy Photo Press / Zuma Press / Profimedia

Srpski napadač Luka Jović počeo je da daje golove kao nekada i to je u četvrtak naglasila i Serija A, na svojim zvaničnim nalozima. Italijanska liga je istakla da je centarfor Milana sa pet golova u poslednjih mesec dana najefikasniji igrač tamošnjih timova, što je sjajno čuti nakon njegovog lošeg početka u Milanu, ali i promenljive prošle sezone, lošeg perioda u Realu...

"Luka Jović postigao je najviše golova među igračima Serija A u svim takmičenjima od početka decembra", objavila je Serija A, uz fotografiju probuđenog srpskog golgetera, koji je pogađao proti Đenove, Frozinonea, Atalante i Salernitane, a sledeću šansu da nastavi taj niz imaće u nedelju, na pravoslavni Božić, u utakmici protiv Empolija.

Ove nedelje, Jović je sa dva gola u Kupu Italije doneo pobedu protiv Đenove i plasman u četvrtfinale, u kojem će Milan 10. januara igrati protiv Atalante. Lukina serija golova sigurno će stvoriti i novi izazov selektoru Srbije Draganu Stojkoviću Piksiju, koji ga je precrtao iz svojih planova u periodu u kojem Luka nije mnogo igrao za Real i Fiorentinu, a pogađao još manje.

Nakon što je u leto 2019. plaćen više od 60 miliona evra Ajntrahtu da bi se preselio u Real, Jović je samo prošle sezone u dresu Fiorentine postigao dvocifreni broj golova (13), ali je to bilo nedovoljno da Viola ozbiljno računa na njega u takmičarskoj godini koja traje. Neka u Milanu dokaže bivšem timu da je napravio lošu procenu.

(MONDO - M.Š)

BONUS VIDEO: