AUUU

JOVIĆ DAO NAJVIŠE GOLOVA, TRENER GA ZAKUCAO ZA KLUPU! Milan pobedio, a nikome nije jasno zašto Srbin NIJE igrao!

Autor Nemanja Stanojčić

Luka Jović je pobedu Milana protiv Empolija gledao sa klupe.

Izvor: Giuseppe Maffia / imago sportfotodienst / Profimedia

Luka Jović ušao je u golgetersku formu, počeo da daje golove, pet puta je zatresao mrežu u decembru. Milan ga je proglasio za najkorisnijeg igrača meseca (MVP), izgledalo je da je konačno dobio pravu šansu. Šta je usledilo? "Zakucavanje" na klupu!

Posle sjajnih partija koje je pružio srpski napadač nije dobio ni minut u pobedi svog tima protiv Empolija (3:0). U napadu su se našli Rafael Leao i Olivije Žiru, dok je Luka ceo meč odgledao sa klupe. Očekivalo se da će šansu dobiti bar u drugom poluvremenu, pošto je gostujući tim vodio sa 2:0 već posle prvog dela igre, ali trener Stefano Pioli nije tako mislio.

Šta je pravi razlog za ovaj potez i zbog čega nije dobio minutažu, odgovor na to zna verovatno samo trener. Možda to i objasni u svojim izjavama posle utakmice. Što se meča tiče, Loftus-Čik je doneo prednost u 11. minutu, pa je Žiru u 31. pogodio sa penala, a konačan rezultat postavio je Traore u 88. minutu.

Milan je trenutno treći na tabeli sa 39 bodova, osam manje od prvoplasiranog Intera. Naredni meč igra u Kupu protiv Atalante (10. januar), pa onda dočekuje Romu u Seriji A (14. januar). Možda Luka dobije zasluženu minutažu na nekoj od tih utakmica.

(MONDO - N.S.)

BONUS VIDEO: