Loše...

TADIĆ USITNIO, PA OPET PROMAŠIO PENAL! Gaze ka tituli, ali ovo je Dušanova slaba tačka! (VIDEO)

Autor Dušan Ninković

Kapiten reprezentacije Srbije nije bio precizan sa bele tačke.

Izvor: Twitter/EdinDzekoFbb/printscreen

Fudbaleri Fenerbahčea ubedljivo su savladali Istanbulspor u 18. kolu turskog šampionata i ostali su na liderskoj poziciji na tabeli, i pored toga što je srpski fudbaler Dušan Tadić ponovo promašio penal! Kada je pobednik meča već bio poznat, pri rezultatu 5:1, kapiten reprezentacije Srbije preuzeo je odgovornost sa bele tačke i nije uspeo da prevari golmana...

Tadić je prvo sitnim koracima prišao lopti, a zatim nije najbolje izveo kazneni udarac pa je protivnički golman uspeo da pročita njegovu nameru. Na sreću, Čengiz Under sa četiri pogotka i Edin Džeko još jednim golom rešili su pitanje pobednika pre nego što je Tadić šutirao za svoj 12. gol u sezoni. Pogledajte njegov promašaj:

Tokom tekuće sezone Dušan Tadić je šutirao 11 penala za Fenerbahče i pogodio je sedam puta. Dva puta je bio precizan u kvalifikacijama za Konferencijsku ligu, a i pet puta u turskom šampionatu. Između ostalog, pogodio je dva puta protiv Trabzona (3:2), u jedinom porazu Fenerbahčea u domaćem šampionatu.

Tadić je četiri puta promašio sa bele tačke, ali velikan turskog fudbala nije imao problema na tim mečevima. Savladali su Gazijantep (2:1) i Bešiktaš (3:1) u prvenstvu Turske, odnosno Spartak iz Trnave (5:1) u grupnoj fazi Konferencijske lige. Sada se na taj spisak dodao i Istanbulspor. 

(MONDO/D. N.)

BONUS VIDEO: